Posljednji ples Kralja Cigana: Fjuri najavio kraj na Vembliju (GRAFIKA)

Svjetski bokserski prvak teške kategorije u najprestižnijoj WBC verziji, Britanac Tajson Fjuri, večeras pred 94.000 gledalaca na “Vembliju” brani pojas od zemljaka Dilijana Vajta

21559 pregleda 39 reakcija 12 komentar(a)
Fjuri i Vajt na mjerenju, Foto: Reuters
Fjuri i Vajt na mjerenju, Foto: Reuters

Samo nekoliko minuta trebalo je da “planu” svih 94.000 ulaznica na Vembliju u bokserskom spektaklu, “Bici za Britaniju”, okršaju između neporaženog šampiona teške kategorije WBC verzije Tajsona Fjurija i izazivača Dilijana Vajta.

Kralj Cigana, kako sam sebe voli da nazove sada već bokserska ikona, večeras će u Londonu oko 22.45 sati biti na iskušenju protiv zemljaka razornog udarca, u vjerovatno posljednjem meču u karijeri.

I prethodne okršaje sa fantastičnim nokauterom kakav je Amerikanac Dontej Vajlder, Fjuri je uspio da riješi u svoju korist. Pokazao je da zna da osjeti i izbjegne opasnost.

On nije krio da je oduševjen brzinom kojom su prodate ulaznice za bokserski spektakl.

”Nemam riječi da iskažem zahvalnost za podršku navijača posljednjih godina i apsolutno je logično da se vratim kući i britanskoj publici priuštim veliki meč. Ubijeđen sam da i u taboru mog rivala sa nestrpljenjem iščekuju meč i da će uraditi sve da publika uživa. Rasprodati Vembli u tako kratkom roku je najveća sreća za mene", kazao je Fjuri i najavio kraj.

"Ali, ne želim da boksujem dalje zato što to publika hoće, želim da se oprostim jer ja tako hoću. U boksu sam 20 godina i nakon meča ću zatvoriti sve naloge na društvenim mrežama, jer želim mir”, kazao je šampion.

Fjuri - Vajt, Grafika, Boks, Tajson Fjuri, Dilijan Vajt
foto: Graphic News

Fjuri je iznenadio javnost odlukom da neće napasti i ostala tri prestižna pojasa.

”Nema potreba da bilo šta i bilo kome dokazujem. Samo mali broj mojih prijatelja zna da nisam u boksu samo zbog novca, koji meni ne znači ništa. Odlazim, bez obzira na ishod, imaćemo dobru borbu i onda idem kući”, naglasio je Fjuri

Njegov rival imao je čak burniju prošlost. Rođen na Jamajki, dočepao se Londona sa 10 godina i put krčio pesnicama, često i u uličnim bandama. Imao je čak i bojevo zrno u nozi... Nakon što je dobio sina sa svega 13 godina posvetio se sportu, kik-boksu, MMA, a onda i boksu. Njegovo prijateljstvo sa Fjurijem datira od 2010. godine, kada su zajedno i trenirali.

”Znam da ću morati da mu priđem i da rizikujem, ali ne bojim se toga. Rizik je moj način života. Nemam šta da izgubim, nisam Kralj Cigana, ali imam iskustva. Nisam ni tako velika zvijezda kao Fjuri, ali jesam zvijezda ovog sporta”, istakao je Vajt.

On je na zvaničnom mjerenju imao 114,9 kilograma, dok je šampion bio teži - 120,1 kilogram.

Bonus video: