Crna Gora ubjedljivo izgubila od Slovačke, šansa za prolaz protiv Estonije u Baru

Domaćin slavio u Bratislavi 65:0

7110 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Crnogorska ragbi reprezentacija izgubila je danas od Slovačke u Bratislavi rezultatom od 65:0 (31:0) u takmičenju razvojne divizije Evropskog kupa nacija.

Šansu za prolazak u veći rang takmičenja Crna Gora može obezbjediti pobjedom nad Estonijom u Baru 15. maja.

Ovo je bila prva zvanična utakmica crnogorske reprezentacija nakon trogodišnje pauze, sa dosta podmlađenom ekipom.

Slovačka je na samom početku utakmice došla u vođstvo zahvaljujući dodijeljenoj kazni 3:0. Nakon toga uslijedio je period od 15 minuta igre u kojoj je crnogorska ekipa bila bolja i imala dvije šanse za postizanje eseja, ali su sa esej linije jednom vraćeni odlukom sudije, a drugi put jakom odbranom domaćine.

U 18. minutu crnogorska ekipa pravi grešku, Slovaci lako prolaze i postižu prvi esej (pet bodova) a zatim i uspješno pogađaju za pretvaranje (2 boda) za vođstvo od 10:0.

Uslijedio je ujednačeniji period igre, u kojem je sudija dosudio dvije kazne za crnogorske igrače, što Slovaci koriste preciznim izvođenjem i povećavaju vođstvo na 16:0.

Nakon toga došlo je do potpunog pada u igri crnogorske reprezentacija i domaćini do kraja poluvremena postižu dva eseja, pretvaranje i koriste još jednu sudijsku kaznu za vođstvo od 31:0.

U nastavku crnogorski igrači pokušavaju da konsoliduje redove i da se vrate u igru, ali jednostavno Slovaci su prejaki i u napadu i u odbrani.

U narednih 20 minuta domaćin postiže tri eseja, pretvaranje i kaznu za 51:0.

Tek u 73. minutu Crna Gora uspješno probija odbranu Slovačke i prelazi esej liniju, ali sudija ne priznaje pogodak i dosuđuje loptu za domaćina. Slovačka u nastavku postiže još dva eseja i pretvaranja za konačnih 65:0.

Bonus video: