Odbojkaški savez nema novca za nastupe mlađih selekcija, odustali od nastupa na šampionatima Balkana

“Sredstva koja su našem Savezu opredijeljena od strane Uprave za sport i mlade, nisu dovoljna i jednostavno onemogućavaju nastup naših mlađih selekcija na tako važnim takmičenjima”, navodi se u saopštenju OSCG

6569 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mlađe odbojkaške selekcije Crne Gore neće učestvovati na balkanskim šampionatima u 2022. Godini zbog nedostatka novca.

Upravni odbor OSCG saopštio je da je bio “prinuđen da donese odluku o odustajanju od nastupa na balkanskim prvenstvima za 2022. godinu u konkurenciji pionirki, kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki”, zbog posljednje odluke “Uprave za sport i mlade o raspodjeli sredstava sportskim savezima, po kojoj su sredstva opredijeljena Odbojkaškom savezu Crne Gore umanjena za 100.000 eura u odnosu na prvobitnu odluku”.

“Sredstva koja su našem Savezu opredijeljena od strane Uprave za sport i mlade, nisu dovoljna i jednostavno onemogućavaju nastup naših mlađih selekcija na tako važnim takmičenjima”, navodi se u saopštenju OSCG.

“Imajući u vidu da je OSCG domaćin U17 Evropskog prvenstva 2023. godine za odbojkaše rođene 2007. godine i mlađe, Upravni odbor OSCG je odlučio da naši pioniri jedini nastupe na Balkanskom prvenstvu za 2022. godinu, u sklopu priprema za EP naredne godine”, saopšteno je iz OSCG.

Uprava za sport i mlade za sufinansiranje programa sportskih organizacija na ponovljenom konkursu opredijelila je Odbojkaškom savezu 250.000 eura, što je za 100.000 manje u odnosu na prvobitnu odluku.

OSCG je prije nekoliko dana saopštio da će umanjenje za 100 hiljada eura u odnosu na prvobitnu odluku, iza koje je prije samo 20 dana direktor Uprave za sport i mlade ‘stajao pod punom odgovornošću’, imati nesagledive posljedice na takmičenja i nastupe odbojkaških selekcija”.

Bonus video: