Rasel: Hamilton će se vratiti jači

Rasel je u prethodnoj trci u Italiji zauzeo četvrto mjesto, a Hamilton je bio 13. i zaostao je cijeli krug za pobjednikom Maksom Ferstapenom iz Red Bula

4509 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da ne sumnja da će se njegov timski kolega sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton vratiti jači ove sezone, poslije teškog starta i slabijih rezultata.

Mercedes je u novu sezonu kao osmostruki svjetski šampion ušao kao jedan od favorita, ali uz uvođenje novih pravila ekipa nije napravila bolid koji može da konkuriše za pobjede. Rasel je ove sezone prešao iz Vilijamsa u Mercedes i ostvario je bolje rezultate od Hamiltona, trenutno je četvrti u šampionatu sa 49 bodova, a Hamilton je sedmi sa 28.

"Jasno je da Luis ima tempo. On je nevjerovatno brz i to je pokazao do sada, ali kao ekipi nam je to bilo teško da uradimo kada je potrebno vrijeme. Kada su stvari bile mnogo stabilnije, Luis je bio izuzetno brz", rekao je Rasel za Skaj.

Rasel je u prethodnoj trci u Italiji zauzeo četvrto mjesto, a Hamilton je bio 13. i zaostao je cijeli krug za pobjednikom Maksom Ferstapenom iz Red Bula.

"Znam da je prošlog vikenda bilo malo zastoja, ali ne sumnjam da će se vratiti. Način kojim gura i motiviše ekipu je zaista inspirativan. Svi mi želimo više. On želi više. Niko nije srećan pozicijom koju trenutno zauzimamo", naveo je Rasel.

Naredna trka u šampionatu na programu je u nedjelju od 21.30 u Majamiju.

Bonus video: