Legenda nagovijestila kraj: Mo Farah odlazi u penziju?

Tokom karijere Farah je osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i šest svjetskih titula, a danas ga je pobijedio trkač iz atletskog kluba Elis Kros, koji je morao da plati 37 funti da bi učestvovao u trci

8604 pregleda 0 komentar(a)
Mo Farah, Foto: Shutterstock
Mo Farah, Foto: Shutterstock

Britanski atletičar Mo Farah nagovijestio je da bi mogao uskoro da završi karijeru, nakon što je u današnjoj trci na 10.000 metara u Londonu zauzeo drugo mjesto.

Tokom karijere Farah je osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i šest svjetskih titula, a danas ga je pobijedio trkač iz atletskog kluba Elis Kros, koji je morao da plati 37 funti da bi učestvovao u trci.

Farah je trku završio sa četiri sekunde zaostatka za Krosom, a minut slabije od svog najboljeg rezultata u drumskoj trci. Na pitanje da li misli da je njegova karijera elitnog trkača gotova, on je odgovorio: "Sigurno. Samo sam iskren sa vama".

Kako je prenio Gardijan, 39-godišnji Farah je kasnije pokušao da ublaži tu izjavu, rekavši da će sigurno propustiti Svjetsko prvenstvu u julu, ali da još nije potpuno odustao od učešća na Igrama Komonvelta i Evropskom prvenstvu.

"Više nisam mlad. Ne mogu tako lako da se vraćam poslije svake pauze. Čeka me mnogo posla da se vratim u formu i da se ponovo trkam u pristojnoj formi", naveo je on.

On je trčao u Londonu prvi put poslije pauze od 11 mjeseci. Farah nije uspio da se plasira na Olimpijske igrae u Tokiju zbog povrede stopala.

"Zaista je važno da testirate svoje tijelo i vidite gdje ste. Volim sport i ono čime se bavim. Imao sam dugu karijeru. Tijelo mora da bude spremno. Morate da budete u dobrom raspoloženju da se trkate sa ovim momcima. Morate da kažete gdje ste. Nisam više mlad, zar ne?", rekao je Farah, prenio je BBC.

On je rekao da ga je Kros zasluženo pobijedio.

"Mora da je prošlo 20 godina, najmanje, otkako me je pobijedio trkač iz nekog kluba. Prošlo je dugo. Ali svaka mu čast, bio je vrlo odlučan. Ovo je realnost. U trci nisam mogao da 'mijenjam brzine'. Jednostavno to nisam imao", naveo je Farah.

Farah je dodao da će razgovarati sa suprugom Tanjom Nel o budućnosti, a nagovijestio je da će za sada trčati drumske trke.

"Niko me ne poznaje bolje od moje supruge. Volim sport, pokreće me. Ali moram da donesem pravu odluku", naveo je Farah.

Bonus video: