Crna Gora sa brojnom delegacijom na Mediteranskim igrama u Alžiru

Crna Gora je od 2009. godine učesnik Mediteranskih igara, a na prethodna tri izdanja - u Peskari, Mersinu i Taragonji - osvojila 16 medalja, od čega tri zlatne

1763 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: COK
Sa potpisivanja ugovora, Foto: COK

Crnogorski olimpijski tim na Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oranu (25. jun - 5. jul) biće respektabilan, kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

"U ovom trenutku imamo blizu 100 učesnika Mediteranskih igara - sportista, trenera i osoblja", rekao je Simonović.

"Bilo je malo problema u pripremi, ali spremamo se na kvalitetan način".

Crna Gora je od 2009. godine učesnik Mediteranskih igara, a na prethodna tri izdanja - u Peskari, Mersinu i Taragonji - osvojila 16 medalja, od čega tri zlatne.

U sklopu priprema za MI, ali i u naredne tri godine, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu, COK je dobio partnera - Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice.

Ugovor o produžetku saradnje potpisali su predsjednik COK-a Dušan Simonović i izvršni direktor Jugopetrola AD – EKO benzinske stanice, Vasilis Panagopulos.

Saradnja COK-a i Jugopetrola počela je u aprilu 2019. godine, kada je EKO postalo zvanično gorivo Igara malih zemalja Evrope (IMZE).

Saradnja je nastavljena i u olimpijskom ciklusu Tokio 2020.

"Oni su niz godina naši partneri i velika podrška u našim naporima da unaprijedimo sportsku oblast u Crnoj Gori, omogućimo što bolje uslove za pripremu i učešće naših sportista i sportistkinja na svim takmičenjima sa olimpijskog kalendara, promovišemo olimpijske vrijednosti i zdrave stilove života", rekao je Simonović.

Panagopulos je kazao da mu je veliko zadovoljstvo i čast da se nakon tri godine uspješne saradnje sa COK-om produžava partnerstvo potpisivanjem novog ugovora.

"Nastavljamo da sarađujemo i u narednom periodu. Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, kao društveno odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i kroz brojne projekte sarađuje sa sportskim organizacijama i institucijama", rekao je Panagopulos.