Kanelo napada neporaženog Rusa

Apsolutni šampion supersrednje kategorije Saul Kanelo Alvares juri WBA pojas neporaženog poluteškaša Dmitrija Bivola

6031 pregleda 0 komentar(a)
Samo jedan može do pojasa: Alvares i Bivol, Foto: Beta/AP
Samo jedan može do pojasa: Alvares i Bivol, Foto: Beta/AP

Jedan od najboljih boksera današnjice Saul Kanelo Alvares u noći između subote i nedjelje u Las Vegasu ima još jedan veliki izazov. Nakon što je momak visok svega 175 centimetara osvojio sve šampionske pojaseve u supesrednjoj kategoriji, rival mu je osam centimetara viši i neporaženi šampion iz Rusije - Dmitrij Bivol, koji je 10 puta odbranio WBA pojas u poluteškoj.

Meksikanac uz 57 pobjeda ima samo poraz, i to prije devet godina od neporaženog bivšeg šampiona Flojda Mejvedera Džuniora.

- Bivol je snažan bokser i biće to izuzetno teška borba. On je veliki momak, a ja volim izazove. Nadam se pobjedi, vjerujem iskustvu i načinu boksa u ovoj kategoriji. I u ring izlazim samo sa mišlju da pobijedim. Znam da je šampion poluteške, a to je opasna razlika, ali vjerujte da će ovo biti veliki meč - rekao je Alvares, a nadimak Kanelo (cimet), šampion svijeta u čak pet težinskih kategorija je dobio zbog boje kose.

I Meksikanac je u susret sa Bivolom pokazao da je neustrašiv i čak spreman na meč sa neporaženim prvakom teške kategorije u verzijama IBF, WBA i WBO, Ukrajincem Aleksandrom Usikom.

- Meni ne treba dva puta baciti rukavicu u lice, zašto da ne! Spreman sam na borbu protiv bilo koga - samouvjeren je Kanelo.

Bivol je slavio u svih 19 profesionalnih borbi, ali je svejstan da je pred njim najveća borba.

- Slijedi mi prava, opasna borba. Znam da je moja porodica zabrinuta, ali ja volim boks. Svjestan sam da treba da budem moja najbolja verzija da bih mogao da pobijedim boksera kakav je Kanelo - kazao je 31-godišnji bokser.

Pozive da se meč suspenduje zbog sankcija ruskim sportistima usljed invazije na Ukrajinu, Bivol je priznao da ne razumije.

- Mislim da većina ljubitelja boksa samo želi da vidi šampiona poluteške kategorije protiv kralja u borbama ‘pound for pound’. Kanelo, međutim, dolazi u moju kategoriju i moram ga pobijediti. Svi borci su različiti. Možda je Alvares prije upoznao brzinu koju imam, snagu koju imam, udarac koji imam... Ali, on se nije sreo sa kombinacijom svega toga - zaključio je Bivol.

Njihov meč neće početi prije pet sati ujutro.

Bonus video: