Nije nemoguće - Rus dobio Kanela

Jednoglasnom odlukom sudija Dmitrij Bivol odbranio WBA titulu u poluteškoj pobjedom nad Kanelom

21783 pregleda 10 komentar(a)
Bivol ima priliku da u revanšu zaradi bogatstvo, Foto: REUTERS
Bivol ima priliku da u revanšu zaradi bogatstvo, Foto: REUTERS

Jednoglasno i ubjedljivo - ruski bokser Dmitrij Bivol dobio je jednog od najboljih boksera današnjice, Meksikanca Saula Kanela Alavresa i 11. put je odbranio titulu prvaka poluteške u WBA verziji.

U Las Vegasu se pokazalo da apsolutni vladar supersrednje i osvajač titula u pet težinskih kategorija je izabrao pogrešnu taktiku protiv puno većeg momka iz Rusije. Tačnije, primijenio je istu kao i u prethodnim mečevima sa znatno višim bokserima. Rus je bio spreman!

Kanelo je zauzeo centar ringa i brzo napadao, dok je Bivol dejstvovao iz drugog plana pravoremeno se izvlačeći sve do osme runde, kada je zbog nevjerovatnog tempa, koji je nametnuo, Kanelo usporio.

Meksikanac je na sve tri liste dobio poenom razlike četiri prve runde, potom su mu dodijeli na sve tri još po jednu za 115:113 u korist Rusa u skoru, identično na listama.

Rus je bio odlično pripremljen, preuzeo je potom sredinu ringa a na konopcima je kratkim i brzim udarcima sticao veliku prednost. Povremeno se sticao utisak da je mogao do trijumfa i prekidom.

"Još nije kraj, hoću revanš da završimo ovo - kazao je Kanelo nakon drugog poraza.

Rus je odmah prihvatio bačenu rukavicu.

"Zahvalan sam Kanelu za pruženu priliku da boksujem protiv njega, nisam tražio nikakve uslove. Revanša će biti, ali po uslovima boljim po mene", rekao je Bivol.

Posljednji meč koji je izgubio Kanelo bio je 2013. od Flojda Mejvedera Džuniora, za polutešku očito Meksikanac još nije spreman. Bivol je slavio i 20. pobjedu u profi ringu, Kanelo ih je ostvario 57.

Bonus video: