Britanska ambasada uručila sportsku opremu Ragbi savezu Crne Gore

Donacija uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2.000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi

2537 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Britanska ambasada Podgorica
Foto: Britanska ambasada Podgorica

Britanska ambasada danas je u Baru uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, donaciju je omogućila britanska nevladina organizacija SOS KIT AID.

Donacija uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2.000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi.

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Medoks kazala da joj je jako drago što je u prilici da uruči donaciju, istakavši da promocija sporta među mladima treba da bude prioritet, i to ne samo zbog zdravstvene koristi, već i zato što gradi odnose među mladim ljudima iz različitih grupa, pomaže im da postanu pozitivni uzori u svojoj zajednici, te da razviju samopouzdanje i ambiciju.

„Iz tog razloga je posebno važno promovisati učešće žena u sportu i lijepo je vidjeti žensku ekipu, kao i muškarce kako danas igraju, u opremi koju smo donirali“, kazala je britanska ambasadorka Karen Medoks.

Britanska ambasada, Ragbi reprezentacija Crne Gore, Ragbi
foto: Britanska ambasada Podgorica

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić poručila je da se u Crnoj Gori ragbi igra samo desetak godina, te da su još uvijek na samim počecima i da im svaka podrška mnogo znači.

„Međutim, posebno ističemo pomoć u opremi, kako zbog neophodnosti iste, tako i zbog kompleksnosti nabavke. Dugujemo veliku zahvalnost donatoru, u nadi da će se ragbi zajednica u Crnoj Gori, na najljepši način - dobrom igrom, zahvaliti na pomoći“, istakla je Zorica Kostić.

Kapiten muške ragbi reprezentacije Crne Gore Boris Mijušković rekao je da ragbi kao jedan od najzahtjevnijih, ali najljepših kolektivnih sportova, odličan način da se kroz igru pozitivno utiče na širu populaciju u jednoj zemlji.

„Osnovne vrijednosti koje su ugravirane u temelje ragbija predstavljaju idealnu osnovu za stvaranje boljeg, razvijenijeg i srećnijeg društva”, kazao je Mijušković.

Bonus video: