Lalošević: Prioritet otklanjanje naslijeđenog problema sa Atletskim savezom

Saopšteno je da je povod sastanka bio ugovor o sufinansiranju programa Atletskog saveza, koji zbog problema te asocijacije sa Upravom za sport i mlade u prethodnom periodu, nije potpisan

3612 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Otklanjanje naslijeđenog problema sa Atletskim savezom bio je jedan od prioriteta Ministarstva sporta i mladih, kazao je ministar Vasilije Lalošević, navodeći da ga na obavezuju vrhunski rezultati atletičara i atletičarki ostvarivani u kontinuitetu.

Lalošević, koji je tokom sastanka sa čelnicima Atletskog saveza, kazao da država mora poštovati nezavisnost rada sportskih organizacija, a samim tim i odluke njihovih organa.

On je najavio da će ministarstvo pratiti potrebe sportista i sportistkinja i da će ih, u partnerstvu sa nacionalnim sportskim savezima, ispunjavati na zadovoljstvo svih onih koji su najbolji crnogorski reprezenti u svijetu.

Saopšteno je da je povod sastanka bio ugovor o sufinansiranju programa Atletskog saveza, koji zbog problema te asocijacije sa Upravom za sport i mlade u prethodnom periodu, nije potpisan.

"Razgovarano je i o predstojećem Balkanskom juniorskom prvenstvu u Baru kojće biti održano 12. juna, statusnim pitanjima atletičara i atletičarki i daljoj zajedničkoj saradnji na unapređenju ambijenta za njihov rad kao i potrebnim koracima na realizaciji projekta izgradnje atletske staze u Podgorici", saopšteno je nakon sastanka.

Predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević zahvalio se ministru Laloševiću na brzoj reakciji i otklanjanju problema zbog kojih je, kako je kazao, do danas bilo upitno potpisivanje ugovora i finansiranje atletike u Crnoj Gori.

On je naglasio da je zbog ranijeg iskustva sa Laloševićem, kao i današnje reakcije, uvjeren da će saradnja između Ministarstva sporta i mladih i Atletskog saveza biti na najvećem nivou.

Bonus video: