Ministarstvo sporta: Osnažićemo partnerstvo sa kancelarijom UN-a

Vasilije Lalošević primio je rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija Pitera Lundberga sa saradnicima

1268 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija, gospodina Pitera Lundberga sa saradnicima.

Povod sastanka, kako se navodi u saopštenju, bila je buduća saradnja kancelarije UN u Crnoj Gori i novoformiranog Ministarstva sporta i mladih.

"Ministar Lalošević istakao je zadovoljstvo susretom sa gospodinom Lundbergom imajući u vidu doprinos koji kancelarija UN-a u Crnoj Gori u kontinuitetu pruža razvojnim politikama za mlade. On je dodao da je uloga UN-a bila značajna i u izradi prethodne Strategije za mlade 2017-2021 ali i da se raduje budućnoj zajedničkoj saradnji u pripremi novog višegodišnjeg strateškog dokumenta u ovoj oblasti".

"Rezidentni koordinator UN-a je čestitao Laloševiću izbor za ministra sporta i mladih uvjeren da će naredni period obilježiti uspješan zajednički rad na realizaciji ključnih projekata za unapređenje omladinske politike".

"Sagovornici su se saglasili da su ključni problemi mladih nezaposlenost i nedovoljna uključenost u najvažnije društvene procese koji nužno dovode i do sve većeg broja mladih koji napuštaju Crnu Goru u potrazi za boljim uslovima. Ministar Lalošević je ovim povodom zaključio da se naredni period mora posvetiti stvaranju novih šansi za mlade kao i boljeg ukupnog ambijenta za njihov razvoj jer moramo se potruditi da mladima damo volju da ostanu u svojoj državi koja na njih računa kao na glavnu pokretačku snagu u realizaciji ključnih društvenih procesa", navodi se u saopštenju Uprave za sport i mlade.

Bonus video: