Duplo slavlje Maksa Ferstapena, Ferari izdao Leklera

Aktuelni šampion u bolidu Red Bula osvojio je VN Španije, dok je Ferari izdao Šarla Leklera, koji je zbog kvara morao da odustane u 27. krugu, u trenutku kada je bio na čelu

6563 pregleda 0 komentar(a)
Maks Ferstapen na stazi Katalunja, Foto: Reuters
Maks Ferstapen na stazi Katalunja, Foto: Reuters

Maks Ferstapen slavi pobjedu u Kataloniji i prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Aktuelni šampion u bolidu Red Bula osvojio je VN Španije, dok je Ferari izdao Šarla Leklera, koji je zbog kvara morao da odustane u 27. krugu, u trenutku kada je bio na čelu.

To je epilog uzbudljive trke, u kojoj je Ferstapen još jednom pokazao talenat i hrabrost, a Red Bul odličan timski rad i duh.

Vozač Red Bula je na stazi Katalunja došao do četvrte pobjede ove sezone, druge zaredom, nakon Imole i Majamija, što znači da se na svakoj trci koju je završio našao na prvom mjestu. Za Holanđanina je to 24. trijumf u karijeri.

Ferstapen ima 110 bodova, Lekler ima šest bodova manje, a treći je Serhio Peres (Red Bul) sa 85 bodova.

Lekler je krenuo sa pol-pozicije, imao sigurno vođstvo, djelovao nedodirljivo, sve dok Ferari odjednom nije stao.

Vođstvo je preuzeo Džordž Rasel u Mercedesu, ali ga je nakon sjajne borbe obišao Serhio Peres, koji je zatim omogućio klupskom kolegi Ferstapenu da ga pretekne.

"Hvala, druže", Fertapen se radio vezom zahvalio Peresu što ga je vratio na prvu poziciju.

Peres je na kraju imao veliku prednost na drugoj poziciji ispred Rasela, četvrti je bio Karlos Sains u Ferariju, koji je u pretposljednjem krugu pretekao Luisa Hamiltona (Mercedes)...

Sedmostruki svetski šampion je, inače, imao odličnu trku pošto je poslije kontakta sa Kevinom Magnusenom u bolidu Hasa u prvom krugu pao na začelje. Britanac je timu savjetovao da ga povuče iz trke i sačuva motor, ali mu je rečeno da ima šansu da bude barem osmi.

On je na kraju bio peti...

Do bodova su došli i Esteban Okon (Alpin), Lando Noris (Meklaren), Fernando Alonso (Alpin) i Juki Cunoda iz Alfa Taurija.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Monaka.

Bonus video: