Ferstapen: Početak je bio težak, ali završetak je bio dobar; Peres: Timski rezultat

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Monaka

3608 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je srećan zbog današnje pobjede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije, u kojoj je imao "težak početak, ali dobar završetak".

Ferstapen je pobijedio na Katalunji, ostvario 24. pobjedu u karijeri i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. On je u prvom dijelu trke izletio sa staze, imao je i problema sa bolidom, ali je uspio da ih prevaziđe ali i da iskoristi to što je problema sa svojim bolidom imao i do tada vodeći Šarl Lekler iz Ferarija, koji nije završio trku.

"Sve to mi je mnogo otežalo, ali uspjeli smo da vratimo vođstvo, vozimo našu trku i na kraju pobijedimo. Početak je bio težak, ali završetak je bio dobar. Pokušavao sam da ostanem koncentrisan, naravno nije lijepo kada se takve stvari dogode. Srećan sam zbog pobjede i veoma sam srećan zbog Čeka (Serhio Peres). Ovo je sjajan rezultat za ekipu", rekao je Ferstapen poslije trke.

Njegov timski kolega Serhio Peres zauzeo je drugo mjesto, a u jednom trenutku iz ekipe je dobio naredbu da propusti Ferstapena, što se njemu nije dopalo. On je po završetku trke putem radija poručio ekipi: "Srećan sam zbog ekipe, moraćemo da razgovaramo kasnije".

"Ovog vikenda osjetio sam ogromnu podršku i izuzetno sam srećan što sam prvi put na podijumu u trci u Španiji. Bilo je tesno, ali ovo je sjajan rezultat za tim i srećan sam zbog toga. Imali smo drugačije strategije u vezi sa gumama i propustio sam Maksa, ali poslije toga sam pomislio da bih mogao da ga prođem i da ne gubim dragocjene sekunde kako bi moja strategija uspjela. Ali, ipak... ovo je timski rezultat", naveo je on.

Treće mjesto zauzeo je vozač Mercedesa Džordž Rasel.

"Danas je bilo veoma teško. Uradio sam sve što sam mogao da zadržim Maksa. ali obavio je sjajan posao. Veoma sam ponosan što stojim ovdje, ekipa je obavila sjajan posao, hvala svima u fabrici. Kada sam vidio bolide Red Bula u retrovizorima radio sam sve da ih zadržim, bilo je to par krugova za uživanje i zadovoljan sam što mogu da odem kući trećim mjestom i sa bodovima za ekipu. Čestitam Maksu", rekao je Rasel.

Aktuelni svjetski šampion Verstapen ima 110 bodova, Lekler 104, a trećeplasirani Peres 85 bodova.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Monaka.

Bonus video: