"Afera pirsing": Hamilton neće biti kažnjen zbog nakita

Hamilton, sedmostruki svjetski šampion, u sedmu ovosezonsku trku ulazi sa šeste pozicije i 46 bodova

2155 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vozač Mercedesa Luis Hamilton najvjerovatnije neće biti kažnjen zbog nošenja nakita (pirsinga u lijevoj nozdrvi) pred trku za Veliku nagradu Monaka u šampionatu Formule 1, prenio je danas Skaj.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je Hamiltonu na Velikoj nagradi Majamija početkom mjeseca da ima rok od dvije trke da ukloni nakit, a Britanac je rekao da nema namjeru da to uradi.

Taj period ističe nakon prošlonedjeljne trke za Veliku nagradu Španije, a planirani su dalji razgovori na temu nošenja nakita na trkama.

Predsjedavajući Udruženja vozača (GPDA) Aleksander Vurc rekao je ranije ovog mjeseca da je Formula 1 u pravu što je zabranila nošenje nakita, uz ocjenu da je to u najboljem interesu vozača.

"To je napravljeno iz pravih razloga. Možda bi trebalo da na drugačiji način prenesu poruku vozačima", rekao je bivši član Benetona, Meklarena i Vilijamsa.

Zabrana nakita, kao i nošenje donjeg veša koji nije u skladu sa pravilima, dugo se nalazi u propisima, ali se rijetko sprovodila sve do ove sezone.

Predsjednik FIA Mohamed ben Sulajem rekao je da cilj te organizacije da vozači Formule 1 budu "dobri uzori" mlađim kolegama.

Hamilton, sedmostruki svjetski šampion, u sedmu ovosezonsku trku ulazi sa šeste pozicije i 46 bodova.

Vodeći u generalnom plasmanu je aktuelni svjetski prvak vozač Red Bula Maks Ferstapen sa 110 bodova, dok je drugi Šarl Lekler iz Ferarija sa šest bodova manje.

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se u nedelju od 15.00.

Bonus video: