Peres slavio u Monte Karlu, Ferstapen uvećao prednost nakon kiksa Ferarija

Drugo mjesto osvojio je vozač Ferarija Karlos Sainc, a treće Maks Ferstapen

8284 pregleda 2 komentar(a)
Peresov bolid, Foto: Reuters
Peresov bolid, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Serhio Peres slavio je na današnjoj velikoj nagradi Monaka i stigao do prve pobjede u novoj sezoni Formule 1.

Iza Peresa, koji je startovao sa pete pozicije, je završio vozač Ferarija Karlos Sainc, a na postolju je i aktuelni šampion Formule 1 i Peresov kolega - Maks Ferstapen.

Vozač Ferarija, Šarl Lekler bio je četvrti, iako je krenuo sa prvog mjesta. Ferari je loše procijenio kada Lekler trena da promijeni gume na bolidu sa onih za kišu na gume za promjenljive vremenske uslove. To znači i da je Ferstapen dodatno uvećao prednost.

Na petom mjestu je bio Džordž Rasel, na šestom Lando Noris, a sedmom Fernando Alonso. Vozač Mercedesa Luis Hamilton je bio osmi, Valteri Botas deveti, a Sebastijan Fetel deseti.

Fetel je uzeo bodove umjesto Okona, koji je kažnjen pet sekundi zbog kontakta sa Hamiltonom.

Trku je obilježio i incident u kojem je učestvovao vozač Hasa, Mik Šumaher. On se u 27. krugu zabio u ogradu, pa je njegov bolid ostao prepolovljen, a na stazu je izašlo vozilo bezbjednosti. Na sreću, sin Mihaela Šumahera prošao je bez povreda.

Trka je trajala maksimalnih tri sata, a počela je sa zakašnjenjem od 65 minuta.

Ferstapen je povećao prednost u šampionatu i sada na prvom mjestu ima 125 bodova, Lekler je drugi sa 116 bodova, a treći je Peres sa 110 bodova. Naredna trka vozi se 12. juna za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Bonus video: