Odbojkaši (još) bez selektora: Milenkoski odustao

Makedonski stručnjak podnio ostavku, a da prije toga nije vodio neki drugi meč. Javio je OSCG da "nije spreman da bude dio ovog projekta, zamolivši savez da „nađe drugo rješenje“

7221 pregleda 2 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Ne dešava se često da selektor, trener, u bilo kojem sportu, da ostavku a da prije toga nije vodio niti jedan meč.

Dogodilo se to muškoj odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore, sa čijeg je kormila odstupio Joško Milenkoski, iako je imenovan prije tek nešto više od četiri mjeseca.

Makedonski stručnjak podnio je ostavku, uz napomenu da "nije spreman da bude dio ovog projekta, zamolivši savez da „nađe drugo rješenje“.

Upravni odbor OSCG je usvojio njegovu ostavku.

"Kao razlog za takvu odluku, Milenkovski navodi to što nekoliko iskusnijih igrača nije bilo u mogućnosti da se odazove njegovom pozivu u nacionalni tim", kaže se u saopštenju Odbojkaškog saveza.

"S obzirom na obaveze koje veoma brzo očekuju našu seniorsku reprezentaciju, prije svega u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a koje se održavaju u avgustu ove godine, OSCG je najblaže rečeno iznenađen potezom Joška Milenkoskog. U svakom slučaju, izbor novog selektora mora se obaviti što prije, kako bi ostalo dovoljno vremena za njegov kontakt sa igračima, program priprema za kvalifikacije i njegovu realizaciju", navode iz OSCG,

Milenkoski je na kormilu naslijedio Veljka Bašića, koji je vodio našu reprezentaciju na dva Evropska prvenstva.

"Ovom prilikom napominjemo da je mlađa seniorska reprezentacija Crne Gore (U22) nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo gdje će igrati osam najboljih selekcija Starog kontinenta, što dovoljno govori o kvalitetu momaka koji treba da budu i okosnica seniorske reprezentacije. Većina tih igrača već je boravila na pripremama za seniorska evropska prvenstva, a prilikom nastupa na šampionatima u Holandiji i Češkoj krenulo se sa postepenom smjenom generacija, koja je bila neminovna. Generacija koja je dva puta učestvovala na evropskim prvenstvima stvarana je godinama, a sigurni smo da naši mladi igrači, uz pomoć nekoliko iskusnijih saigrača, imaju potencijal da nastave njihovim putem. Smatramo da upravo zbog toga, rad sa reprezentacijom Crne Gore i učešće u takvom projektu treba da bude čast i privilegija za svakog stručnjaka", kaže se na kraju saopštenja.

Bonus video: