Muška i ženska ragbi reprezentacija na Evropskom prvenstvu

elektor muške reprezentacije Ariel Radović, argentinski trener crnogorskih korijena, kazao je da treninzi traju već dva mjeseca, da su bili jaki i intezivni, i da vjeruje u dobar rezultat na takmičenju

5364 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Muška i ženska crnogorska ragbi reprezentacija od sjutra učestvuje na evropskom prvenstvu Prve konferencije u Beogradu u ragbiju sedam, olimpijskoj verziji ovog sporta.

Potpredsjednik Saveza Ivan Čolaković kazao je da je ovo prvi put da na ovom nivou takmičenja učestvuje ženska ragbi reprezentacija, što im čini posebnu čast i da vjeruje da mogu ostvariti dobar rezultat. On je naveo da su se obje ekipe pripremale u Baru i da očekuje da uspjeh neće izostati ako pokažu ono što su radili na treningu.

Selektor muške reprezentacije Ariel Radović, argentinski trener crnogorskih korijena, kazao je da treninzi traju već dva mjeseca, da su bili jaki i intezivni, i da vjeruje u dobar rezultat na takmičenju.

"Odradili smo dobre pripreme na svim nivoima i mogu da kažem da su se svi igrači i igračice pripremali toliko dobro da se mogu nositi sa svim izazovima na ovom turniru. Ostavili su sa strane sve svoje druge obaveze, lični život, porodice, da bi mogli da se koncentrišu samo na ragbi i ovaj turnir. Imao sam očekivanja da će naši momci ovako dobro trenirati, ali sam se pozitivno iznenadio kako su dobro trenirale djevojke zajedno sa momcima. Nadam se da je ovo samo početak razvoja ragbija na većem nivou, zbog čega nam je potrebna podrška države, sponzora i prijatelja, a mi ćemo dati svojih 100 odsto snaga i znanja da postignemo što bolji rezultat", kazao je Radović.

Saba Sekulović, reprezentativka, koja igra ragbi u Belgiji, kazala je da je sa reprezentacijom prvi put igrala u aprilu na turniru u Splitu, kada su u jakoj konkurenciji ostvojili treće mjesto.

"Igračice iz Crne Gore su tada pokazale nevjerovatnu borbenost i tehniku i da mogu da postignu dobar rezultat, za tako, mogu da kažem, loše uslove koje imaju u Crnoj Gori za trening i takmičenje. Trenirali smo jako ovih dana u Baru i mislim da možemo da ostvarimo jako dobar rezultat i što je najbitnije sigurna sam da će svaka od nas da da svojih 100 odsto za što bolji rezultat", kazala je Sekulović.

Menadžer reprezentacije Luka Lučić, naveo je da se muška reprezentacija nalazi u grupi sa Srbijom, Turskom i Kiprom, a ženska sa Austrijom, Luksemburgom, Litvanijom i Estonijom.

"Očekuje nas jedan veoma težak turnir u Beogradu, gdje se muškarci možda nalaze u najtežoj grupi, takođe i djevojke očekuje težak posao. Vjerujemo u naše reprezentacije, djevojske i momke, i mislim da uspjeh i u ovom ciklusu neće izostati i da ćemo uspješno završiti sezonu", kazao je Lučić.

Za žensku ragbi reprezentaciju igraće Maja Baošić, Marija Rašović, Ivana Čađenović, Saba Sekulović, Dragica Kovačević, Zorica Kostić (CAP), Katarina Martinović, Amina Tukić, Olivera Mišković Vidojević, Aleksandra Lukčević i Sanja Mugoša. Selektor je Dušan Vučićević, tim menadžer Auset Mitchell, a doktor Bejto Šahmanović.

Za mušku reprezentaciju nastupiće Boris Mijušković, Đorđe Marstjepović, Mirko Garčević, Novica Raonić, Marko Kuč, Dušan Vučićević (CAP), Marko Andrić, Martin Mijušković, Igor Knežević, Goran Novaković, Aljoša Marinković, Budimir Andrić i Blago Lukačević. Selektor je Ariel Radović, tim menadžer Luka Lučić i fizoterapeut Mašan Popović.

Čolaković se zahvalio Sportskom centru Topolica u Baru i FK Mornar što su im omogućili da koriste njihovu infrastrukturu i terene za trening, kao i kompaniji Volkano na sponzorstvu za odlazak na takmičenje.

Bonus video: