Valter brani Crnu Goru: Minifudbal reprezentacija od nedjelje na EP u Košicama

"U Košice idemo sa do sada neoprobanim modelom - ekipu će činiti pobjednik lige Valter i miks igrača iz ostatka lige", poručuje selektor Dragan Mugoša

4740 pregleda 1 komentar(a)
Reprezentacija Crne Gore koja će nastupi u Košicama, Foto: Minifudbal Crna Gora (Association Minifootball Montenegro)
Reprezentacija Crne Gore koja će nastupi u Košicama, Foto: Minifudbal Crna Gora (Association Minifootball Montenegro)

Minifudbal EURO piše desetu priču, a reprezentacija Crne Gore okrenuće svoju osmu stranicu na ovom takmičenju. Slovačke Košice i "Stil arena" (kapacitet oko 8.500) od petka su domaćini Evropskog prvenstva, Crna Gora prvi meč igra u nedjelju (11.45h) protiv Gruzije, a zanimljivo je da će naš sastav većinom činiti igrači ekipe Valter.

"U Košice idemo sa do sada neoprobanim modelom - ekipu će činiti pobjednik lige Valter i miks igrača iz ostatka lige. Dejan Raspopović i njegovi momci iz Valtera su odlična ekipa, koja je to pokazala i u evropskim takmičenjima. Vidjećemo kako će sve da izgleda", rekao je Dragan Mugoša, koji će zajedno sa Raspopovićem kao selektor predvoditi Crnu Goru.

Ostali igrači?

"Kombinovali smo iskustvo i mladost - sa igračima koji su već igrali na prvenstvu i sa nekoliko debitanata", dodao je Mugoša.

Osim Gruzije, rivali Crne Gore biće Austrija i Bugarska.

"Naša očekivanja su uvijek usmjerena ka najvećem cilju iako je on u ovom trenutku pomalo nerealan. U Košicama očekujem da prođemo grupu, koja neće biti nimalo laka, a onda je sve moguće... Za sada je cilj da prođemo grupu", istakao je selektor Crne Gore.

Crna Gora je jedna od ljepših priča na evropskim prvenstvima. "Crveni" su od 2012. redovni učesnici, a imaju i jednu medalju - srebro osvojeno upravo prije deset godina u Moldaviji. Blizu odličja bili su i 2016, kada su završili na četvtom mjestu.

"Mislim da je sada realno da prođemo grupu, a poslije će svi biti dodatno motivisani - svi će doći spremni, a i radi se o jakom takmičenju", dodao je Mugoša.

Selektor očekuje da njegovi momci u Košicama budu u top formi.

"Imali smo vremena za pripreme, igrači su u formi, jer se igra liga. Malo su nas poremetile određene povrede, ali uvijek kažem da smo na turnir otišli sa najboljim što imamo", zaključio je Mugoša.

Najuspješnija nacija tokom prethnodnih devet izdanja minifudbal Evropskog prvenstva je Rumunija, koja je šest puta bila šampion - po jednom najbolji su bili Kazahstan, Rusija i Češka.

Crnu Goru će na EP predstavljati: Lazar Milanković (Valter), Velibor Babović (SB Saborni hram), kapiten Marko Rašović (Valter), Đorđe Luketa (Valter), Zoran Kovač (Pljevlja 04), Nikola Osmajić (Valter), Lazar Vujošević (Stupovi), )Ivan Mijušković (Montefruit), Bojan Jovanović (Stupovi), Milan Andjušić (Valter), Nikola Mijović (Valter), Darko Brković (SB Saborni hram), Bogoljub Komatina (Ekspert MG), Amar Tuzović (Valter), Samir Adrović (Valter). Selektori su Dragan Mugoša i Dejan Raspopović.

RASPORED CRNE GORE NA EP

Nedjelja, 11.45h Crna Gora - Gruzija

Ponedjeljak, 10.30h Crna Gora - Austrija

Utorak, 16.15h Crna Gora - Bugarska

Bonus video: