Lalošević: Briga o sportistima ključni prioritet Ministarstva

Iz Ministarstva je saopšteno da je povod sastanka finansijska podrška koja je opredijeljena navedenim savezima od strane Vlade Crne Gore, na predlog Ministarstva, u ukupnom iznosu od 205.000 eura

2703 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas predsjednike Karate, Džudo i Biciklističkog saveza, Predraga Perkovića, Jovicu Rečevića i Dejana Popovića.

Iz Ministarstva je saopšteno da je povod sastanka finansijska podrška koja je opredijeljena navedenim savezima od strane Vlade Crne Gore, na predlog Ministarstva, u ukupnom iznosu od 205.000 eura.

"Lalošević je istakao da ova tri saveza nijesu dobila sredstva za svoje redovne aktivnosti od strane prethodnog organa i da se ne smije više nikada dozvoliti da nacionalni sportski savezi ostanu bez finansijske podrške države, posebno imajući u vidu značaj učešća naših sportista na prestižnim međunarodnim takmičenjima na kojim predstavljaju Crnu Goru. On je istakao da svaki sport u našoj državi ima samo jedan nadležni savez i da trenutnu normativnu neizvjesnost u finansiranju treba pod hitno promijeniti. Takođe je ukazao da se niko ne smije igrati sa karijerama naših najboljih sportista na način što će im uskratiti sredstva za takmičenja", piše u saopštenju Ministarstva.

Predsjednici Karate, Džudo i Biciklističkog saveza su, "uz veliku zahvalnost na podršci Vladi i resornom Ministarstvu, naveli da su na ovaj način spriječene ozbiljnije posljedice po funkcionisanje ovih saveza i otklonjene barijere za učešće sportista na takmičenjima iz agende za 2022.godinu."

"Da podsjetimo, na osnovu predloga Ministarstva sporta i mladih i odluke Vlade Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet, Džudo, Karate i Biciklistički savez potpisaće ugovore sa Ministarstvom kojim će biti precizirana međusobna prava i obaveza vezano za predmetno finansiranje", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: