Furtula rekordom šampionata do zlata

Posljednjim hicem dana Mojkovčanin Danijel Furtula postao je najbolji bacač diska u istoriji atletskih takmičenja na prvenstvima malih zemalja

10192 pregleda 4 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Posljednjim hicem dana Mojkovčanin Danijel Furtula postao je najbolji bacač diska u istoriji atletskih takmičenja na prvenstvima malih zemalja. Crnogorski reprezentativac je na Malti, na stadionu u Marsi, bacio disk na 61,48 metara. To je rekord igara, kojim je donio jedinu zlatnu medalju za Crnu Goru.

Furtula je bio favorit za medalju, bio je lider u seriji i prije posljednjeg, rekordnog hica. Iza njega je najboljim ličnim rezultatom ove sezone srebro zaslužio Luksemburžanin Bob Bertemes sa 57,47 metara, dok je bronzu osvojio Jorgos Konjarakis sa Kipra.

A Crna Gora je Prvenstvo malih zemalja zavšila sa dvije medalje, pošto je u istoj disciplini Kristina Rakočević bila srebrna nakon što je disk bacila na 49,67 metara. Ubjedljivo je slavila Lada Androniki sa Kipra, koja je dobacila do čak 55,26 metara.

Na stadionu u Marsi nastupilo je oko 300 atletičara iz 17 država. Ostali crnogorski reprezentativci su imali skromne rezultate i plasmane - u skoku udalj Ljiljana Matović je bila peta rezultatom 5,75 metara.

Ognjen Marsenić je u sprintu na 100 metara bio sedmi (10,85 sekundi), dok je na 200 metara bio osmi (22,17 sekundi). U disciplini 110 metara sa preponama Darko Pešić nije završio trku zbog povrede na posljednjoj prepreci, dok je prethodno u skoku udalj bio 16.

U bacanju diska Ivan Kukuličić je osvojio deveto mjesto (44,60 metara).

Bonus video: