Još jedan uspjeh mojkovačke atletike - Vesni Kljajević bronza uz lični rekord

Vesna Klajević za samo dva mjeseca popravila lični rezultat za 116 centimetara bacivši kuglu za bronzu na Balkanskom prvenstvu (15,65 metara)

3817 pregleda 3 komentar(a)
Vesna i njen trener Danilo Ristić ostvarili najveći uspjeh u Baru, Foto: ASCG
Vesna i njen trener Danilo Ristić ostvarili najveći uspjeh u Baru, Foto: ASCG

Atletičarka mojkovačke Tare Vesna Kljajević osvojila je bronzu na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniorke u Baru

Crnogorska reprezentativka u bacanju kugle je najboljim ličnim rezultatom od 15,65 metara osvojila prvu medalju za Crnu Goru na šampionatu koji je u toku.

"Crnogorska atleticarka Vesna Kljajević, članica AK ”Tara” iz Mojkovca ostvarila je najveći uspjeh od crnogorskih atletičara na Balkanskom šampionatu za mlađe juniore u Baru, na kojem učestvuje 17država sa oko 450 takmičara", saopštili su iz Atletskog saveza.

"Kljajević je u disciplini bacanje kugle osvojila bronzanu medalju za Crnu Goru sa ličnim rekordom od 15.65 metara a učenica trenera Marka i Danila Ristića ostvarila je sjajan uspjeh, jer ona jedina od crnogorskih mlađih juniorki ima i ispunjenu normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore koje se održava u Jerusalimu od 4.do 7.jula", zaključuje se u saopštenju.

Ono što, međutim, raduje je enorman napredak, pošto je 16-godišnja Kljajević normu prošle godine izborila rezultatom od 14,31 metar, na prethodnom takmičenju u aprilu ove godine kuglu je bacila 14,49 metara a danas za metar i 16 centiemtara duže.

Bonus video: