Ferstapen: Imali smo sreće zbog odustajanja Ferarija

Ferstapen je u uličnoj trci u Bakuu upisao 25. pobjedu u karijeri

5138 pregleda 3 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je imao odličan tempo u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana, kao i da je zadovoljan stanjem bolida.

"Nikada ne možete da nadoknadite ono što ste izgubili prošle godine (prošle sezone odustao u trci), ali danas smo imali nevjerovatan tempo i morali smo samo da sačuvamo gume", rekao je Ferstapen, prenio je BBC.

Ferstapen je u uličnoj trci u Bakuu upisao 25. pobjedu u karijeri, i uvećao prednost u generalnom plasmanu Formule 1, pošto su vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc odustali.

"Imali smo malo sreće zbog njihovog odustajanja, ali je naš bolid danas bio veoma brz, tako da sam mogao da smanjim razliku, a onda bi imali trku. Generalno sam zaista zadovoljan kako je bolid izgledao danas", dodao je holandski vozač.

Drugo mjesto pripalo je njegovom timskom kolegi Serhiju Peresu, koji ističe da su na početku trke imali grešku u komunikaciji, i nakon odustajanja Sainca nisu otišli u boks.

"Nažalost propustili smo virtuelno vozilo bezbjednosti, došlo je do pogrešne komunikacije i na kraju je bilo prekasno. Tu nismo imali sreće, jer bi to značilo za našu trku pošto smo vodili. Degradacija je na srednjim gumama bila izražena, i to je nešto što moramo da pogledamo i da vidimo šta se desilo. Maks je u tom periodu bio mnogo bolji. Ima mnogo stvari za analizu, ali ovo je i dalje dobar timski rezultat", rekao je Peres.

Do trećeg mjesta je došao vozač Mercedesa Džordž Rasel, koji je rekao da njemački tim zbog problema ove sezone mora da bude do kraja u trci i skuplja bodove.

"Nije lako ove godine sa stvarima koje nam se dešavaju, kao što je poskakivanje bolida. Drago mi je što sam došao do trećeg mjesta", zaključio je Rasel.

U generalnom plasmanu vodi Ferstapen sa 150 bodova, Peres je drugi sa 129, a Lekler je treći sa 116 bodova.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Kanade.

Bonus video: