Pokušaće da osvoji zlato i obori svjetski rekord na 110 metara sa preponama, a onda ide u NFL

Devon Alen 110 metara s preponama prešao za 12.84 sekunde, četiri stotinke iza svjetskog rekorda svog sunarodnika Erijesa Merita. Nakon Svjetskog prvenstva u julu, posvetiće se obavezama vajf-risivera u Filadelfija Iglsima

2162 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki atletičar Devon Alen na mitingu u Njujorku postavio je treće najbrže vrijeme u istoriji na 110 metara s preponama.

On je stazu prešao za 12.84 sekunde, četiri stotinke iza svjetskog rekorda svog sunarodnika Erijesa Merita, postavljenoga na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Drugi rezultat svih vremena je prošle godine postavio još jedan Amerikanac, Grent Holovej (12,83).

Alen je nastupio na OI u Rio de Žaneiru i Tokiju i osvojio peto, odnosno 4. mjesto. Sada će pokušati da na Svjetskom prvenstvu u Judžinu u julu osvoji prvu medalju na velikim takmičenjima i na pravi način stavi tačku na karijeru u „kraljici sportova”.

Ostaće, ipak, u sportu, jer je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa NFL timom Filadelfija Iglsima, gdje će igrati na poziciji hvatača, tj. vajd-risivera.

I na koledžu je igrao na toj poziciji, ali je 2015. odlučio da se više posveti atletici. Ali, riješio je da se opet oproba u američkom fudbalu i već drugog dana proba sa Iglsima zaslužio trogodišnji ugovor.

Bonus video: