Podgoričkim džudo klubovima 10.000 od Glavnog grada

Podrška za 14 podgoričkih klubova koji su registrovani članovi nacionalnog saveza i učestvuju u takmičenjima

1240 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Kao i u brojnim drugim sportovima, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada je pomogao i džudo klubovima sa prostora Podgorice.

Za 14 registrovanih klubova namijenjeno je 10.000 eura.

„Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada opredijelio je 10.000 eura podrške za sve džudo klubove sa područja Glavnog grada. Kroz komunikaciju sa Džudo savezom Crne Gore, 14 podgoričkih klubova koji su registrovani članovi nacionalnog saveza i koji učestvuju u takmičenjima, dobili su sredstva na osnovu rezultata sa ovogodišnjih nacionalnih prvenstava”, piše u saopštenju Sekretarijata.

Crnogorski sport je ugrožen, ali je možda i u najtežoj situaciji džudo, koji zbog dugogodišnjih problema sa organizacijom (sporenja između Judo i Džudo saveza) nije dobio ni cent od države.

„Svjesni smo da veliki broj klubova, ali i brojni savezi, imaju probleme sa finansiranjem. Džudo sport je posebno pogođen, pa zbog korone, ali i turbulencija unutar saveza u protekle dvije godine nije održano nijedno zvanično, nacionalno takmičenje. Ispaštaju najviše naši takmičari. Zbog toga smo odlučili da akcijom podrške izdvojimo 10.000 eura za sve džudo kubove, koji su članovi Džudo saveza Crne Gore. Nadamo se da će im ova podrška značiti i da će uspjeti da odrade makar djelić onoga što su planom i programom zamislili za ovu godinu i predstave Glavni grad i Crnu Goru na pravi način”, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su u protekle dvije godine kupovinom opreme podržali sve fudbalske, karate, kik-boks i rukometne klubove, te da su se istakli u brojnim humanitarnim akcijama.

Bonus video: