Ne ide mu - Lekler dobio 10 mjesta kazne pred trku za VN Kanade

Nakon niza problema koje je imao u dosadašnjem dijelu sezone, koji su ga koštali puno bodova u trci za titulu, Lekler se suočio s novim kaznama

2520 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Ferarija Šarl Lekler kažnjen je s deset pozicija slabijim mjestom na startu trke Veliku nagradu Kanade u odnosu na ono koje će zaslužiti vožnjom u kvalifikacijama.

Razlog? Treće korišćenje kontrolne elektronike, što za sobom odmah povlači pomenutu kaznu.

U Ferariju su, naime, bili prisiljeni da zamijene elektroničnu kontrolnu komponentu na Leklerovom bolidu, a kako su već radili dva puta u sezoni, treća zamjena povlači kaznu.

Nakon niza problema koje je imao u dosadašnjem dijelu sezone, koji su ga koštali puno bodova u trci za titulu, Lekler se suočio s novim kaznama.

Nakon prve tri trke u sezoni imao je prednost od 46 bodova pred Maksom Ferstapenom, a sada, pred devetu trku, zaostaje 34 boda.

U posljednje tri trke Lekler je morao dva puta da odustane zbog problema s motorom bolida, oba puta kao vodeći u trci.

Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se u nedjelju veče (20 h po srednjeevropskom vremenu) na stazi "Žak Vilnev". Večeras u 22 startuju kvalifikacije.

Ferstapen je, inače, na treninzima održanim u petak pokazao Red Bulovu nadmoć nad konkurentima. Na prvom treningu je od drugoplasiranog Španca Karlosa Sainca juniora (Ferari) bio brži za 25 stotinki, dok je Leklerca nadmašio za pola sekunde.

Bonus video: