atletika: dijamantska liga

Marija sjajna u Parizu, falilo malo sreće za najbolji plasman i rezultat u karijeri

Milimetri dijelili Mariju Vuković od drugog mjesta na debitanstskom učešću u Dijamantskoj ligi

28219 pregleda 28 komentar(a)
Petom desne noge Marija je zakačila letvicu za najbolji plasman u karijeri, Foto: REUTERS
Petom desne noge Marija je zakačila letvicu za najbolji plasman u karijeri, Foto: REUTERS

Debitantsko učešće u Dijamantskoj ligi najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković završila je u velikom stilu - petim mjestom, ali trećim rezultatom u Parizu.

Samo je veći broj pokušaja odvojio najbolju crnogorsku sportistkinju od medalje, pošto je skokom od 195 centimetara izjednačila najbolji lični rezultat ove sezone, ali dva pokušaja više su je udaljila od trećeg mjesta Ukrajinke Julije Levćenko i Australijanke Nikole Olislejgers, koje su takođe savladale 195 centimetara, a potom tri puta rušile letvicu na 198 centimetara.

A Marija je bila nevjerovatno blizu u prvom i trećem pokušaju na 198 centimetara, što bi joj donijelo drugo mjesto i rekord karijere - prvo je kasnila sa otklonom desne noge i zaklačila je listom, da bi u trećoj seriji tehnički pogriješila i petom desne noge srušila letvicu, iako je bila daleko iznad te visine.

Tako je njen najbolji rezultat ostao 197 centimetara, a plasman četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

U Parizu je slavila zlatna iz Beograda, Ukrajinka Jaroslava Mahučih, rekordom sezone od 201 centimetar, dok je 2. mjesto pripalo njenoj sunarodnici Irini Gerašćenko (198).