Tri sekcije - četiri titule

Mojkovački srednjoškolci, učenici Danila Ristića osvojili i dva balkanska zlata u Ohridu

3540 pregleda 1 komentar(a)
Futsal ekipa SMŠ “Vuksan Đukić”, Foto: SMŠ Vuksan Đukić
Futsal ekipa SMŠ “Vuksan Đukić”, Foto: SMŠ Vuksan Đukić

Mojkovac slavi! U organizaciji Opštine Mojkovac priređen je spektakularan doček sjajnim školskim ekipama SMŠ “Vuksan Đukić”, koje su u Ohridu na otvorenom Balkanskom školskom sportskom prvenstvu zaslužile maksimalne dvije zlatne medalje.

Zlatnim odličjima okitili su se muška futsal ekipa i atletičarka mojkovačke Tare Vesna Kljajević, i to samo tri dana nakon bronze u bacanju kugle na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniorke u Baru.

SMŠ “Vuksan Đukić” ima tri školske sportske sekcije, osim futsala i atletike, uspješna je i muška rukometna. Sve tri vodi profesor fizičkog Danilo Ristić, koji je i trener u AK Tara, s kojom uz oca Marka Ristića postiže sjajne rezultate.

”Za jedan mali školski centar sa svega 260 učenika veliki rezultat je i pobjeda na Regionalnom školskom prvenstvu, ali su sve naše sekcije prvaci države. U Beranama su na regionalnom šampionatu slavile ekipe u futsalu i rukometu, prvakinje su bile Vesna Kljajević u bacanju diska i Irena Bošković u skoku u vis. Na državnom u Danilovgradu slavila je naša futsal ekipa, a na Cetinju i rukometna, Kljajević i Bošković su takođe bile najbolje na državnom takmičenju”, ne bez ponosa ističe Danilo Ristić.

Muška futsal ekipa je titulom izborila plasman na šampionat u Ohridu, baš kao i Kljajević, dok se skok u vis nije našao na programu Balkanskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji.

”U finalu je muška ekipa gubila od Kosova sa 2:0, ali lavovski su se borili. Taj takmičarski duh prenio sam im iz kluba i zaista je bila spektakularna utakmica s preokretom i našom pobjedom od 4:3. Ponosan sam na njih, a želim da zahvalim svima u Mojkovcu na fantastično organizovanom svečanom dočeku, a Crnogorskom školskom sportskom savezu na podršci”, kaže Ristić.

Za pobjedničku futsal ekipu igrali su: Matija Vujisić, Aleksa Vlahović, Ognjen Vuković, Radoš Grdinić, Nikola Vujisić, Andrija Stanić, Lazar Šćepanović, Trifun Fuštić, Bane Bulatović, Danilo Zindović i Miodrag Đukić.

Rukometna ekipa nije se nadmetala u Ohridu već u Beogradu na Svjetskom prvenstvu srednjih škola i zauzela je sjajno 12. mjesto. Ekipa je igrala u sastavu: Andrija Jokić, Lazar Dulović, Filip Barac, Janko Medojević, Lazar Vojinović, Vasilije Radović, Nemanja Zindović, Milija Baltić, Vanja Rakočević, Georgije Lozo, Ognjen Čigoja i Luka Fuštić.

Osim Mojkovčana uspješan nastup u Ohridu imali su i osvajači zlatnih medalja iz tri srednjoškolska centra. Zlatni su bili Ognjen Marsenić (Gimnazija “Panto Mališić”, Berane) u trci na 100 metara, Haris Adrović (Srednja elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje) u bacanju kugle i Anabela Mujović (Srednja stručna škola, Bar) u skoku u dalj. Bronzana medalja pripala je atletičarki Maši Bubanji (Gimnazija “Panto Mališić”, Berane) u skoku u dalj.

Bonus video: