Ferstapen leti ka tituli, Lekler sa 19. do 5. mjesta

Leteći Holanđanin na VN Kanade, devetoj trci u kalendaru, stigao do šeste pobjede i dodatno uvećao vođstvo u generalnom poretku. Sada ima 175 bodova, 46 više od klupskog druga Serhija Peresa, a 47 od najveće prijetnje za pehar, Šarla Leklera

3210 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Chris Helgren
Foto: REUTERS/Chris Helgren

Maks Ferstapen je prošle godine, zahvaljujući greškama direktora trka Formule 1 Majkla Masija, stigao do prve titule, a čini se da ništa ne može da ga zaustavi u odbrani trona.

Leteći Holanđanin je na Velikoj nagradi Kanade, devetoj trci u kalendaru, stigao do šeste pobjede i dodatno uvećao vođstvo u generalnom poretku.

As Red Bula sada ima 175 bodova, 46 više od klupskog druga Serhija Peresa, koji je odustao zbog problema sa bolidom, a 47 od najveće prijetnje za pehar, Šarla Leklera.

Vozač Ferarija je jedan od junaka dana na stazi u Montrealu, jer je krenuo sa 19. mjesta i na kraju bio peti.

Ferstapen je nakon izlaska sejfti-kara zbog udesa Jukija Cunode bio pod velikim pritiskom Karlosa Sainsa Juniora, ali je izdržao i upisao 26. trijumf u karijeri.

Sainsu za utjehu ostaje činjenica da je osvojio 19 bodova, jer je bio drugi i imao najbrži krug, a drugi put u sezoni na podijumu je završio i sedmostruki šampion, Luis Hamilton.

Sljedeća trka vozi se za 14 dana na kultnoj stazi Silverstoun za Veliku nagradu Velike Britanije.

Bonus video: