Nastupom Jovane Kuljače završeno učešće crnogorskih plivača na SP

Bila je 57. u kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom

3986 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Crnogorska plivačica Jovana Kuljača je trku na 50 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti završila u kvalifikacijama na 57. mjestu.

Imala je vrijeme 28,37 sekundi, daleko je to od njenog najboljeg - 27,84.

"Iskreno sam očekivala mnogo bolje vrijeme, ali sam zadovoljna. S tim da sam plivala ujutru, ovo je odlično i sigurna sam da će biti bolje u Rimu na Evropskom prvenstvu. Ovo je veliko iskustvo za mene, tjera me da bolje radim i da se trudim", rekla je Kuljača.

Ovom trkom je završen nastup crnogorskih plivača na Svjetskom prvenstvu, a Kuljača je plivala i u kvalifikacijama trke na 50 metara leđno ostvarila vrijeme 32,74 sekundi.

U toj disciplini joj je najbolje vrijeme 32,08 sekundi.

Na SP je učestvovao i Ado Gargović.

Kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom je isplivao u vremenu 53.82. Njegovo najbolje vrijeme je 53,46 sekundi.

Gargović je na startu takmičenja, u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom, imao zabilježio vrijeme od minut, 57 sekundi i 74 sekundi, dok je jegov najbolji rezultat u toj trci i ujedno državni rekord minut i 56 sekundi.

"Jovana je prvi put nastupila na velikom takmičenju, ovo joj je bila najbrža jutarnja trka i te neke stavke su bile onakve kakve smo planirali, jedino je možda bio loš taj ulazak u cilj, Ali, za jutarnju trku je ovo dobro", kaže trener Danijela Franeta.

O kompletnom nastupu Ada Gargovića i Jovane Franete kaže:

"Ado je odradio dvije trke najbolje što je mogao, bio u granicama svojih najboljih vremena. Dok je Jovana mlada, ovo joj je prvi nastup i ona stiče iskustvo na ovakvim takmičenjima. Bitno je da sve ovo iskoristimo na pravi način u daljem radu, jer za šest nedjelja i Ado i Jovana imaju Evropsko prvenstvo u Rimu. Tamo bismo mogli da dobijemo realnu sliku mogućnosti", istakla je Franeta.