Miroslav Petković traži treću medalju: Možda uzmem i najsjajniju

„Mediteranske igre su kao Svjetsko prvenstvo, jer se u svim zemljama Mediterana bave boćanjem i to su najjače reprezentacije”, upozorava dvostruki osvajač medalja sa mediteranskih igara

5004 pregleda 0 komentar(a)
Boćarska reprezentacija Crne Gore, Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Boćarska reprezentacija Crne Gore, Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Na Mediteranskim igrama u Oranu sjutra se otvaraju borilišta i u boćanju.

Crnu Goru će u tom sportu predstavljati naša legenda Miroslav Petković, kao i Nenad Ranković, Gracija Stjepčević i Nina Boljević.

„Dobro smo trenirali, liga nam je u toku, tako da smo potpuno spremni i nadam se da ćemo opet doći do medalja”, rekao je Petković, koji već ima dva odličja sa mediteranskih igara.

„Vjerujem da mogu i do treće medalje. U Peskari sam osvojio prvo zlato za Crnu Goru kao samostalnu državu, u Mersinu sam bio treći i očekujem da i na ovim Mediteranskim igrama uzmem neku od medalja, možda i najsjajniju”.

Petković, ipak, ističe da je konkurencija veoma jaka.

„Mediteranske igre su kao Svjetsko prvenstvo, jer se u svim zemljama Mediterana bave boćanjem i to su najjače reprezentacije”.

Nina Boljević je otkrila da se sasvim slučajno ozbiljnije posvetila boćanju.

„Sve je počelo sa koronom. Nismo znali šta ćemo da radimo, nismo mogli ništa i onda smo čitave dane provodili na terenu u Budvi. Ispostavilo se da sam talentovana, nastavila sam time da se bavim, trudim se i dobila sam poziv trenera da učestvujem na Mediteranskim igrama. Ne želim sebi da stvaram dodatni pritisak, želim da steknem iskustvo za naredna takmičenja”.

Svečano otvaranje Mediteranskih igara je večeras od 22 časa po našem vremenu.

Bonus video: