Crnogorski borci u velikom stilu završili takmičenja u Bolonji

Crna Gora je nastup u Italiji završila sa sedam zlatnih, dvije srebrne i bronzanom medaljom

2832 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Džiu džicu savez Crne Gore
Foto: Džiu džicu savez Crne Gore

I drugi dan je bio uspejšan za crnogorsku džiu-džicu selekciju na prvom Mediteranskom prvenstvu u Bolonji.

Osvojene su tri zlatne medalje i bronza, sve u borbama, pa je Crna Gora nastup završila sa sedam zlatnih, dvije srebrne i bronzanom medaljom.

Kao i juče, blistali su Luka Trninić, koji je nakon discipline ne waza (brazilska džiu džicu), slavio i u borbama u uzrastu do 18 godina i kategoriji do 73 kilograma.

Drugog zlata i to na fantastičan način domogao se Andrija Golić u kategoriji do 50 kilograma u uzrastu do 18 godina. On je juče slavio u isto kategoriji svojih vršnjaka do 16 godina, a isti uspjeh ponovio je Balša Đurišić do 55 kilograma, koji je takođe juče uzeo zlato i do 16 godina.

Bronzu je danas osvojila Elena Stojanović u borbama do 57 kilograma.

"Svi su naši takmičari imali veoma teške borbe, a posebno Andrija Golić, koji je u finalu pobijedio ubjedljivo prvaka Evrope iz Francuske (16:5), a Eleni Stojanović su trebala četiri veoma naporna meča da dođe do bronze", kazao je trener Saša Boltić i dodao:

"Činjenica je da u konkurenciji takmičara iz Italije, Grčke, Francuske, Austrije, Slovenije, Belgije, Kazakstana.., nije bilo lako doći do medalja", zaključio je Boltić koji je uz Oliveru Simović vodio naš tim u Italiji.

Bonus video: