Sjestrem došla po svoje, Paltrinjeri do zlata rekordom šampionata

Nakon srebra u kraljevskoj trci na 100 metara slobodno, švedska plivačka ikona Sara Sjestrom osvojila je zlato na dužini velikog bazena

4556 pregleda 0 komentar(a)
Šveđanka šampionskog kova, Foto: REUTERS
Šveđanka šampionskog kova, Foto: REUTERS

Nakon srebra u kraljevskoj trci na 100 metara slobodno, švedska plivačka ikona Sara Sjestrom osvojila je zlato na dužini velikog bazena. Ona je 50 metara slobodno isplivala za 23,98 sekundi, dvije desetinke zakasnila je Poljakinja Katarina Vasik, a sa četiri desetinke kašnjenja bronzu zaslužila Australijanka Meg Haris.

Na istoj dužini prsno zlato je pripalo još jednoj ikoni plivanja, Litvanki Ruti Mejlutite (29,7), dok je srebrna Italijanka Benedeta Pilato zakasnia desetinku sekunde.

A na 50 leđno najbrži je bio Amerikanac Hanter Armstrong (24,14), ispred Poljaka Ksaverija Masjuka (0,35 sekundi zaostatka).

Italija je slavila u kombinovanoj štafeti 4X100 metara ispred Amerike i Velike Britanije, a u istoj disciplini žena najbrže su bile Amerikanke, ispred ekipa Australije i Kanade.

Upravo je Kanađanka Samer Makintoš slavila na 400 metara mješovito (4:32,06 minuta), srebrna je bila Amerikanka Keti Grejms sa zaostatkom od 63 stotinke.

Sjajan dan za Italiju upotopunio je rekordom svjetskih prvenstava na 1.500 metara slobodno Gregorio Paltrinjeri (14:32,80). Srebrni Amerikanac Bobi Fink je zakasnio za pobjednikom 3,9 sekundi.

Bonus video: