odbojkaši kreću sa pripremama u kolašinu

„Crveni” kreću u pohod na treći plasman na Evropsko prvenstvo

Crna Gora će u kvalifikacijama igrati u grupi D sa selekcijama Portugala, Luksemburga i Islanda

6636 pregleda 0 komentar(a)
Dobra atmosfera i optimizam pred put u odbojkašku bazu, Foto: odbojka.me
Dobra atmosfera i optimizam pred put u odbojkašku bazu, Foto: odbojka.me

Muška odbojkaška seniorska reprezentacija pripremaće se u Kolašinu, a novi selektor u drugom mandatu, Ivan Joksimović, nagalsio je da je atmosfera u selekciji fantastična.

Prije odlaska u Kolašin, gdje će reprezentacija trenirati već danas od 18 časova, odrađeni su ljekarski pregledi. Uz selektora Joksimovića, u stručnom štabu naše selekcije su pomoćni treneri Balša Radulović i Miloš Marković, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Jakša Šestović.

Kondicioni trener Živanović, koji je sa reprezentacijom bio na oba šampionata Starog kontinenta, odavno je poslao igračima plan šta treba da odrade uoči okupljanja i početka zajedničkog rada, a sudeći po igračima, svi su maksimalno ozbiljno odradili taj dio posla.

Crna Gora će u kvalifikacijama igrati u grupi D sa selekcijama Portugala, Luksemburga i Islanda. Osim što će se pripremati u Kolašinu, naša reprezentacija će u tom gradu igrati i kvalifikacione utakmice i po rasporedu će biti domaćin u prva tri kola prvo će dočekati Luksemburg (3. avgust), zatim Portugal (7. avgust) i na kraju Island (10. avgust), a nakon toga otputovaće na gostovanja - Islandu (14. avgust), Portugalu (17. avgust) i na kraju Luksemburgu (20. avgust).

Dva nastupa na EP ima i libero Nikola Lakčević.

"Okupili smo se danas, krećemo sa pripremama za Evropsko prvenstvo. Ekipa je dosta izmijenjena, podmlađena, tako da će biti nekih novih stvari, upoznavanja nekih novih ljudi, drugih karaktera, naravno i novog selektora sa kojim tek treba da se upoznamo mi koji nismo sarađivali sa njim. Vjerujem da neće biti lako, ali pozitivni smo, nakon pauze koju smo imali željni smo rada i, naravno, dokazivanja novom selektoru. Ako se sve poklopi i ako novi mladi igrači budu raspoloženi i da prime savjet od onih iskusnijih i da svakodnevno rade koliko su bude zahtijevalo od nas, mislim da imamo realne šanse da nastavimo niz i da se ponovo kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo”, ističe Lakčević.