Srebro za Milenu Jovanović

Karatistkinja podgoričkog Omladinca Milena Jovanović u finalu kategorije preko 68 kilograma poražena od Grkinje Kirjake Kidonaki 2:1

3903 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Prva medalja za Crnu Goru na 19. Mediteranskim igrama u Oranu je srebrna.

Karatistkinja podgoričkog Omladinca Milena Jovanović u finalu kategorije preko 68 kilograma poražena je od Grkinje Kirjake Kidonaki 2:1.

Jovanovićeva je na startu porazila Egipćanku Menu Okilu 3:2, a potom u četvrtfinalu aktuelnu svjetsku šampionku, Španjolku Mariju Tores, čak 5:0, da bi u polufinalu sudijskim preglasavanjem savladala i Žemi Šehin iz Tunisa.

U finalu, međutim, nije mogla da savlada Grkinju, koja je prošlog mjeseca na Evropskom prvenstvu u turskom Gazijantepu osvojila bronzu.

Povezani članci

27. Jun 2022.

Milena Jovanović u finalu Mediteranskih igara

Kidonaki je u četvrtfinalu savladala evropsku prvakinju, Ivanu Perović iz Srbije, sudijskim preglasavanjem. Zanimljivo, tako je završen i njihov duel u Gazijantepu, takođe u četvrtfinalu, ali je tada trijumf dodijeljen Perovićevoj.

Drugi crnogorski predstavnik u karateu, Nikola Malović, u 1. kolu je savladao Merisa Muhovića iz BiH, ali je potom izgubio od Ivana Kvesića u četvrtfinalu.

Kako Hrvat nije ušao u finale, takmičar nikšićkog Onogošta nije imao šansu da u repasažu traži bronzu.

Bonus video: