Bokseri apsolutni hit - Stefan Savković se pridružio Bojani u finalu, Marčiću bronza

Treću pobjedu zaredom u supervelteru zaslužio je crnogorski bokser Stefan Savković i plasirao se u finale Mediteranskih igara u Oran

22810 pregleda 12 komentar(a)
Izabranici Nikole Ružića nižu pobjede u Alžiru, Foto: COK
Izabranici Nikole Ružića nižu pobjede u Alžiru, Foto: COK

Treću pobjedu zaredom u supervelteru zaslužio je crnogorski bokser Stefan Savković i plasirao se u finale Mediteranskih igara u Oranu. Do uspjeha karijere Savković je došao jednoglasnom pobjedom u polufinalu nad Egipćaninom Omarom Elsajedom - 3:0.

Savković je dobio prvu rundu na dvije liste, drugu na sve tri, pa mu ni gubitak treće runde od 2:1, nije mogao ugroziti jednoglasni trijumf, pošto je dobio baš na listi na kojoj je izgubio prvu rundu za konačnih (29:28, 29:28, 29:28).

Savković će u finalu boksovati protiv Alžirca Jugurta Ait-Beka. Mada, upitno je zbog povrde našeg boksera u nehotičnom udarcu laktom u četvrtfinalu. Povreda se večeras značajno pogoršala.

Prethodno je finale izborila i Bojana Gojković, ali nije uspio Petar Marčić u kategoriji do 81 kilogram, pošto je izgubio na sve tri liste, ali u najmanju ruku čudnim bodovanjem u korist domaćeg boksera Mohameda Houmrija.

Povezani članci

30. Jun 2022.

Bojana se poigravala i plasirala u finale

To je deveto finale juče za domaću selekciju, a Marčićev meč je kasnio skoro sat i promijenjen je u rasporedu borbi prikazanom na zvaničnom sajtu.

Bonus video: