MEDITERANSKE IGRE U ORANU

Bojana Gojković se hrabro suprotstavila svjetskoj šampionki, ali ostala bez zlata

Jedna od najvećih nada crnogorskog sporta u finalu kategorije do 54 kilograma poražena od Turkinje Hatidže Akbaš

8820 pregleda 12 komentar(a)
Bojana je prvi put na postolju sa svjetskom seniorskom prvakinjom, Foto: COK
Bojana je prvi put na postolju sa svjetskom seniorskom prvakinjom, Foto: COK

Ni u stavu, samopouzdanju, osjećaju za distancu, broju čistih udaraca ili smislenim kombinacijama napada 18-godišnja Budvanka Bojana Gojković nije zaostajala za tri godine starijom svjetskom prvakinjom. Naprotiv! Čak je sve vrijeme držala centar ringa, ali reputacija u boksu još igra veliku ulogu. Turkinja Hatidža Akbaš jednoglasno je dobila najbolju crnogorsku bokserku u finalu u Oranu - 3:0.

Pet medalja za Crnu Goru na Mediteranskim igrama u Oranu, četvrta srebrna - Bojana Gojković je poražena u finalu kategorije do 54 kilograma od svjetske šampionke, Hatidže Akbaš, mada...

Bokserka BK Budva se hrabro suprotstavila sjajnoj Turkinji, bila bolja u prvoj rundi, naročito opasna na početku trećeg minuta borbe sa sjajnom kombinacijom udaraca, ali je sve troje sudija bodovalo 10:9 za djevojku koja je prije mjesec i po pokorila planetu.

U drugoj rundi je Akbaš, koja je viša i ima duži raspon ruku, uspjela da borbu vrati u egal, a onda i zada par udaraca da je dobije. U trećoj je opet Bojana imala jednu sjajnu kombinaciju na minut do isteka borbe, ali nije uspejla da bude ni bluzu nokdauna kojim bi borbu prebacila na svoju stranu, pa je na kraju na sve tri liste bilo 30:27.

Ali, kad 18-godišnja Crnogorka stekne iskustvo, ali i reputaciju kod sudija u seniorskom ringu, svi će morati da je se paze...