Zinedin Bećović oduševio, ali na zlatni poen poražen od evropskog prvaka

Bećović je blistao u osmini finala, savladao Novaka Stanića iz Srbije 42:18, ali mu žrijeb nije bio naklonjen, jer se potom borio sa Hakanom Rečberom, koji je nakon pauze zbog korone upisao 26 pobjeda i dva poraza

3965 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dvostruki uzastopni šampion Evrope Hakan Rečber u posljednje dvije godine izgubio je samo dva meča, i to od finalista Olimpijskih igara Ulugbeka Rašitova i Bredlija Sindena.

Umalo je doživio i treći poraz, i to od 23-godišnjeg Zinedina Bećovića - crnogorski tekvondista je na dvije sekunde do kraja upisao poen, koji je mogao da mu donese nestvarnu pobjedu u četvrtfinalu Mediteranskih igara, ali je dobio i jedan kazneni, zbog toga što se instinktivno odbranio koljenom.

Zbog toga se ušlo u produžetak, u kojem je Rečber pobijedio zlatnim poenom - 35:34.

Bećović je blistao u osmini finala, savladao Novaka Stanića iz Srbije 42:18, ali mu žrijeb nije bio naklonjen, jer se borio sa čovjekom koji je nakon pauze zbog korone upisao 26 pobjeda i dva poraza.

Iako je bio potpuni autsajder, takmičar Bese iz Tuzi je oduševio i u najboljem meču dana umalo savladao dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, broznanog iz Tokija i čovjeka koji je bez poraza od OI.

U kakvoj je formi Rečber, najbolje govori činjenica da je u maju nadmoćno odbranio titulu prvaka Evrope u Mančesteru, a onda prije mjesec osvojio i Gran pri u Rimu.

U istom sportu je nastupila Jelena Peruničić, koja je u osmini finala poražena od Marokanke Nedže Elasal 25:3.

Bonus video: