Sainsu prva pobjeda u jubilarnoj 150. trci, Peres odradio posao za Ferstapena

Španac u Ferariju je iskoristio sve što mu se ponudilo, između ostalog i grešku tima prema njegovom kolegi iz Skuderije, Šarlu Lekleru, koji je ostao na tvrdim gumama kada su svi prešli na meke prilikom izlaska sejfti-kara

6018 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS/Andrew Boyers
Foto: REUTERS/Andrew Boyers

U svojoj jubilarnoj, 150. trci u Formuli 1, Karlos Sains Junior je došao do prve pobjede u karijeri - sin i imenjak jednog od najboljih vozača u reliju svih vremena slavio je na VN Velike Britanije, koja će se najviše pamtiti po tome da je Gvanju Džou ostao živ.

Španac u Ferariju je iskoristio sve što mu se ponudilo, između ostalog i grešku tima prema njegovom kolegi iz Skuderije, Šarlu Lekleru, koji je ostao na tvrdim gumama kada su svi prešli na meke prilikom izlaska sejfti-kara.

Zbog toga je vozač iz Monaka ostao bez plasmana na podijum, iako je bio na čelu do nekoliko krugova pred kraj.

Drugi je završio Serhio Peres, koji je obišao i Leklera i Luisa Hamiltona, a Britanac je morao da se zadovolji 3. mjestom.

Lekler je bio četvrti, ispred Fernanda Alonsa, Lenda Norisa i Maksa Ferstapena, koji je sa oštećenim bolidom odbio nalete Mika Šumahera.

Holanđanin je i dalje ubjedljivo prvi u generalnom poretku šampionata sa 181 poenom, njegov klupski drug iz Red Bula Peres ima 147, a slijedi tandem Ferarija Lekler (138) - Sains (127).

Bonus video: