Sjajan kraj za Crnu Goru - Mariji Vuković zlato, Danijelu Furtuli bronza

Prvo najsjajnije odličje u Alžiru osvojila najbolja crnogorska sportistkinja, bacač diska zauzeto 3. mjesto

33743 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Dvoje posljednjih takmičara Crne Gore na Mediteranskim igrama u Oranu donijeli su dvije medalje, pa je konačni bilans sedam odličja.

Nakon četiri srebra i bronze, stiglo je i prvo zlato, koje je prigrabila Marija Vuković, dok je njen kolega iz atletske reprezentacije Danijel Furtula završio na 3. mjestu.

Vukovićeva, koja je bila apsolutna favoritkinja u skoku uvis, prvi put se pojavila na zaletištu na 181 centimetar i preskočila iz prvog puta, kao i 187.

Na 190 je jednom rušila ljestvicu, za razliku od Grkinje rođene u Moldaviji, Tatjane Gusin, koja je iz prvog pokušaja došla na centimetar od ličnog rekorda.

Nijedna druga takmičarka nije preskočila tu visinu, pa je ostalo da Cetinjanka i naturalizovana Grkinja riješe ko će biti šampionka.

Marija je odmah preskočila 192 i bilo je jasno da je zlato njeno, pogotovo kad je Gusina prvi put oborila ljestvicu, a to je uradila još dva puta.

Crnogorska takmičarka je pokušala da preskoči 196 centimetara, što bi joj bio najbolji rezultat u sezoni, ali nije uspjela.

Furtula je četiri puta bacio disk preko 60 metara, ali mu je najduži hitac bio 61,74, što je bilo dovoljno za bronzu.

Ispred njega su završili Kipranin Apostolos Parelis, koji je imao četiri najbolja pokušaja dana (najduži 63,59 u 1. seriji), kao i Hrvat Martin Marković, koji je dobacio do 62,49.

Parelis je bio favorit, jer je imao najbolji rezultat ove sezone (65,54), a iza njega je bio Furtula sa 64,31.

Bonus video: