Mladi odbojkaši na najvećoj sceni: Imaćemo šta da pokažemo

Prvi meč na šampionatu, “crveni” igraju 12. jula sa Holandijom, dan kasnije sa Italijom, a na kreaju grupne faze sa Grčkom

3787 pregleda 0 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Muška mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u nedjelju putuje za Poljsku, gdje će se od 12. do 17. jula odigrati prvo izdanje EuroVolleyU22M u Tarnovu.

Selektor Balša Radulović odlučio je da Crnu Goru na ovom prvenstvu predstavljaju:

TEHNIČARI: Danilo Dubak (Budućnost volley), Rastko Milenković (Budva)

KOREKTORI: Đorđe Jovović (Budućnost volley), Miro Miljanić (Budva)

PRIMAČI SERVISA: Nemanja Peruničić (ACH Ljubljana), Vukašin Cimbaljević (Vojvodina), Milan Rovčanin (Jedinstvo), Lazar Cimbaljević (Galeb Liko Soho Group)

SREDNJI BLOKERI: Matija Ćinćur (Budućnost volley), Stefan Femić (Jedinstvo) Ognjen Perunović (Budućnost volley), Nikola Đurović (Jedinstvo)

LIBERA: Miloš Kosović (Dubočica), Danilo Krivokapić (Budva).

Prvi meč na šampionatu, “crveni” igraju 12. jula sa Holandijom, dan kasnije sa Italijom, a na kreaju grupne faze sa Grčkom.

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz dvije grupe igraće polufinale.

“Mogu da budem izuzetno zadovoljan učinjenim u kompletnom periodu. Tri nedjelje iskoristili smo na najbolji mogući način, kako bismo podigli nivo fizičke spreme, kako bismo podigli nivo uigranosti i što spremniji dočekali samo Evropsko prvenstvo. Svi momci su zdravi, sa puno optimizma putujemo u Poljsku. Vjerujem i da ćemo tamo imati šta da pokažemo i prikažemo mušku odbojkašku crnogorsku scenu na najbolji mogući način”, kazao je selektor Radulović.

“Forma momaka je na izuzetnom nivou. Zadovoljni smo kako su protekle pripreme i imamo čemu da se nadamo. Naravno, idemo bez rezultatskog pritiska. Naše je da damo sve od sebe i koliko će to da donese, vidjećemo na prvenstvu”, kazao je kapiten U22 selekcije Đorđe Jovović, koji se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli najboljih poentera nakon odigranih kvalifikacija.

Bonus video: