Završen osmi međunarodni plivački miting "Montenegro open"

Ovogodišnji miting, u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore uz podršku Glavnog grada, bio je najmasovniji od osnivanja

2036 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Osmi međunarodni plivački miting "Montenegro open" održan je ovog vikenda na otvorenom olimpijskom bazenu SC "Morača" u Podgorici.

Ovogodišnji miting, u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore uz podršku Glavnog grada, bio je najmasovniji od osnivanja. Učestvovalo je oko 380 takmičara, iz 10 zemalja i 37 klubova. Učestvovalo je i osam klubova iz Crne Gore.

Na ovom prvenstvu, startni signal se oglasio preko 1.400 puta. Na takmičenju su učestvovali plivači iz Crne Gore, Srbije, Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Italije, Poljske, Engleske i Ukrajine.

"Iza nas je najmasovniji, a možda i najbolji plivački miting od osnivanja. Gledali smo nekoliko sjajnih trka oba dana takmičenja. Zadovoljstvo je veliko i zbog velikog odziva naših plivača kojih je bilo oko 150, a koji su oborili šest državnih rekorda i napravili nekoliko odličnih rezultata i osvojili značajan broj medalja. Promoteri takmičenja su bili Nina Stanisavljević, osvajačica zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru, i Uroš Nikolić finalista sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Iz godine u godinu podižemo standarde, a pohvale smo dobili od svih ekipa iz inostranstva. Radićemo na tome da naredne godine imamo još bolje takmičenje, i jako je dobro što imamo sve više plivačkih takmičenja u Crnoj Gori. Ono što takođe hrabri je učešće od čak 15 plivačkih sudija iz Crne Gore na ovom takmičenju. Okrećemo se novim plivačkim obavezama i takmičenjima, sve u cilju podizanja plivanja na znatno viši nivo", poručila je Danijela Franeta, selektor za plivanje u VPSCG.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto i nagradu od 500 eura osvojio je Uroš Nikolić iz kluba Vojvodina, durgo mjesto i 400 eura osvojio je Andrija Petković iz PS Centralne Srbije, dok je treće mjesto i 300 eura osvojio Nikola Ratkov iz PS Centralna Srbija. U ženskoj najbolja je bila Anja Kaljević iz kluba 11. April Beograd, koja je dobila i novčanu nagradu od 500 eura. Drugo mjesto i nagrada od 400 eura pripala je Nini Stanisavljević iz PS Centralne Srbije, dok je treća bila Helena Lalković iz 11. Aprila Beograd (osvojila je nagradu od 300 eura).

Najbolji crnogorski plivač bio je Miloš Milenković iz PVK Budvanska rivijera, koji je osvojio novčanu nagradu od 250 eura i pehar. Kod plivačica najbolja je bila Jovana Kuljača iz PVK Budvanska rivijera. Jovana je pored pehara osvojila i novčanu nagradu od 250 eura.

Bonus video: