Elektroprivreda se osamila na vrhu

Raspoloženi Nikšićani su u derbiju 2. kola savladali Crnogorac sa Cetinja 4,5:1,5 zahvaljujući Luki Draškoviću, Stefanu Mijoviću i Božidaru Kisiću, koji su ostvarili pobjede, dok se preostale tri partije završene remijima

2408 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Na Cetinju su juče odigrana dva kola ovogodišnjeg izdanja Premijer lige Crne Gore u šahu.

Branilac titule, Elektroprivreda, jedina je zadržala maksimalan učinak i nakon tri kola nalazi se na vrhu.

Raspoloženi Nikšićani su u derbiju 2. kola savladali Crnogorac sa Cetinja 4,5:1,5 zahvaljujući Luki Draškoviću, Stefanu Mijoviću i Božidaru Kisiću, koji su ostvarili pobjede, dok se preostale tri partije završene remijima.

Nikšićani su u popodnevnom kolu porazili pljevaljski Rudar 5:1, a čast Pljevljaka je spasio Vidan Jakić, koji je savladao Jovana Milovića. U redovima Elektroprivrede blista Božidar Kisić koji je maksimalan.

Herceg Novi je na drugom mjestu, s obzirom na to da je nakon 3:3 u prvom kolu protiv Mimoze juče savladao ekipe Mladosti iz Nikšića i „7. oktobra” iz Podgorice.

Pobjedu protiv Mladosti potpisali su Fide majstori Nebojša Nikolić i Miomir Savić, dok je u trećem kolu siguran bio velemajstorski trio: Ivan Šarić, Dragiša Blagojević i Nebojša Nikčević.

Budućnost se brzo oporavila od poraza u 1. kolu. Šahisti najtrofejnijeg kluba su nadvisili Mimozu iz Tivta 4:2 u meču punom obrta, a Momo Raičević je propustio šansu da savlada Vladimira Pajkovića za neriješen ishod. U trećem kolu, Budućnost je savladala Mladost.

Tabela: Elektroprivreda 9, Herceg Novi 7, Crnogorac, Budućnost i Omladinac Budućnost 6, Mimoza i Prosvjeta 4, Rudar 1, Mladost i „7. oktobar” bez bodova.

Parovi 4. kola (danas, 16 časova): Rudar - Mimoza, Mladost - Prosvjeta, „7. oktobar” - Budućnost, Crnogorac - Herceg Novi, Elektroptivreda - Omladinac Budućnost.

Bonus video: