Elektroprivreda bez greške, serija Budućnosti

U četvrtom kolu, Elektroprivreda je savladala Omladinac Budućnost, zahvaljujući pobjedama velemajstora Denisa Kadrića i Bobana Bogosavljevića, te Vuka Miletića

2215 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Šahisti nikšićke Elektroptivrede zadržali su maksimalan učinak i nakon 4 kola Premijer lige.

U četvrtom kolu, Elektroprivreda je savladala Omladinac Budućnost, zahvaljujući pobjedama velemajstora Denisa Kadrića i Bobana Bogosavljevića, te Vuka Miletića.

Raspoložen u redovima Omladinca bio je iskusni Mladen Popović, dok su partije između Luka Draškovića i Nemanje Vukčevića, te Stefana Mijovića i Jovana Jovančevića okončane remijima.

U derbiju četvrtog kola Crnogorac i Herceg Novi su podijelili bodove nakon velike borbe. Novljane je u vođstvo doveo Nebojša Nikolić, a uzvratio je Miloš Pečurica.

Nakon što je Peko Đurović preokrenuo rezultat, meč je izjednačio Ivan Šarić. Nekadasnji prvak Evrope koji predvodi Novljane, savladao je reprezentativca Srbije Miloša Perunovića u izuzetno zanimljivoj partiji.

Remi u partiju punoj obrta između Mila Pobora i Nebojše Nikčevića označio je podjelu bodova.

Budućnost je nastavila seriju pobjeda, ovog puta savladala je 7. oktobar sa maksimalnih 6-0.

Šahisti Mladosti iz Nikšića savladali su Prosvjetu za prve meč poene u ligi. Zablistali su Aleksandar Tomić i Bojan Prijović. Pobjedu u redovima Prosvjete ostvario je Dragan Bulatovic.

Mimoza je opravdala ulogu favorita u susretu sa Rudarom, a vrijedi spomenuti prelijepu pobjedu Dragana Popadića.

Današnje peto kolo donosi derbi mečeve koji će biti značajni za poredak na vrhu. Elektroprivredu čeka meč sa Herceg Novim, a Budućnost se sa Crnogorcem. Još se sastaju: Omladinac - Rudar, Prosvjeta - 7. oktobar i Mimoza - Mladost.

Partije počinju od 16 sati, a moguće ih je pratiti preko sajta Šahovskog saveza sahcg.me.

Bonus video: