Elektroprivreda u seriji

U šestom kolu se sastaju Elektroprivreda i Budućnost, a Nikšićani će remijem doći na korak do odbrane titule

3113 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Peto kolo Premijer lige u šahu, koja se igra na Cetinju, donijelo je velika uzbuđenja. Šahisti Elektroprivrede su i dalje maksimalni.

Najveća borba viđena je u susretu Elektroptivrede i Herceg Novog. Prvi su se u publiku preselili Luka Drašković i Dragiša Blagojević. Nakon toga Vuk Miletić i Miomir Savić su takođenakon sklopili remi, a zatim su remijima okončana partija između Nebojše Nikolića i Stefana Mijovića.

Derbi susret između Denisa Kadrića i Ivana Šarića donio je veliku borbu. Kadrić je stvarao i čini se da je propustio bolje nastavke pred kontrolu vremena. Na kraju nakon velike borbe je sklopljen remi.

Vođstvo Elektroptivredi donio je Boban Bogosavljević koji je nadigrao Nebojšu Nikčevića. Prava drama viđena je u partiji Božidara Kisića i Veljka Scekica, a Kisić je uspio da vjecitim sahom donese pobjedu Niksicanima.

U drugom derbiju kola, Budućnost je savladala rezultatom 4-2 Crnogorac. Reprezentativci Srbije, Robert Markuš i Miloš Perunović su podijelili poen, kao i Nikola Đukić i Dragan Kosić. Pobjede u redovima podgorickog sastava su ostvarili Blažo Kalezić, Andrej Šuković i Vladimir Pajković, dok je kod Cetinjana slavio Peko Đurović protiv Predraga Nikača.

Mimoza je savladala Mladost sa 4-2, a raspoloženi su bili Dušan Lekić, Milan Draško i Slaviša Milanović, dok je jedinu pobjedu za Mladost ostvario mladi Nikola Perisic u debitantskom nastupu na ligi..

Prosvjeta je prakticno osigurala opstanak pobjedom od 5.5-0.5 protiv 7. Oktobra. Omladinac je savladao Rudara sa 4-2.

U šestom kolu se sastaju Elektroprivreda i Budućnost, a Nikšićani će remijem doći na korak do odbrane titule. Ostali parovi šestog kola su: Rudar - Mladost, 7. Oktobar - Mimoza, Crnogorac - Prosvjeta i Omladinac - Herceg Novi.

Partije počinju od 16h, a partije se mogu pratiti preko sajta Šahovskog saveza sahcg.me.

Bonus video: