Superbrzi Italijan trči na SP: Džejkobs spreman za "stotku"

Sprinter koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju na 100 metara, ali i najsjajnije odličje u štafeti 4x100 metara, u posljednje vrijeme je imao velikih problema s povredama

3207 pregleda 0 komentar(a)
Marsel Džejkobs, Foto: Shutterstock
Marsel Džejkobs, Foto: Shutterstock

Italijanski atletski savez službeno je potvrdio kako će na Svjetskom prvenstvu u atletici, u Judžinu (Oregon, SAD), nastupiti 27-godišnji sprinter Marsel Džejkobs.

„Odluka je donijeta nakon razgovora sportiste, njegovog trenera i vođstva italijanskog saveza. Zadovoljno možemo da naglasimo da je Džejkobs spreman za veliko takmičenje“, objavio je ITalijanski atletski savez.

Sprinter koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju na 100 metara, ali i najsjajnije odličje u štafeti 4x100 metara, u posljednje vrijeme je imao velikih problema s povredama. Od bedra do mišića, a mučila su ga i crijeva. Zbog toga je ove godine propustio sve važnije nastupe te je vrlo upitno u kakvoj formi dočekuje Svjetsko prvenstvo. Nastupio je tek na manja dva mitinga uoči odlaska na zapad Sjedinjenih Država.

„Da se ja pitam trčao bih u svakoj prilici, ali realno to nije bilo moguće. Mi nismo mašine“, rekao je Džejkobs, dok je njegov trener Paolo Kamosi dodao umirujuće riječi.

„Svi njegovi fizički problemi su riješeni. Ne osjeća više bol, normalno trči i trenira i nadamo se dobrom nastupu na SP“.

Bonus video: