Elektroprivreda sedam od sedam, do titule pola boda

Nikšićkoj ekipi za titulu dovoljan neriješen ishod u dva posljednja kola, protiv Mimoze ili Mladosti

5412 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Šahisti nikšićke Elektroprivrede savladali su Prosvjetu i za odbranu titule u Premijer ligi biće im potreban jedan neriješen ishod u posljednja dva kola.

Nikšićani su opravdali ulogu favorita rezultatom 5:1, a sigurni su bili velemajstori Luka Drašković i Boban Bogosavljević, te Božidar Kisić i Vuk Miletić. Remijem su okončane partije između Denisa Kadrića i Slavena Paštara na prvoj i Jovana Milovića i Danila Nenezića na petoj tabli.

Tom pobjedom Nikšićani su nadomak ovogodišnje duple krune, a za to im je potreban remi protiv Mimoze ili Mladosti, a u dosadašnjem toku lige Nikšićani su bili maksimalni sa sedam pobjeda.

Još nije poznato ko će osvojiti preostale dvije medalje. U borbi za srebrna i bronzana odličja su četiri ekipe: Budućnost, Mimoza, Crnogorac i Herceg Novi.

Crnogorac je današnjom pobjedom protiv Mimoze najbliži, a današnji trijumf su osigurali Bogdan Podlesnik i Miloš Pečurica, dok je pobjedu Mimozi donio Dragan Popadić.

Budućnost je savladala Omladinac sa 4:2 dva, a iskusnije klupske kolege su slavile zahvaljujući pobjedama Roberta Markuša, Blaža Kalezića i Vladimira Pajkovića, dok je pobjedu u redovima Omladinca ostvario Slaven Živković koji je savladao prvaka svijeta za slabovide i slijepe šahiste Predraga Nikača.

Herceg Novi je sa 5,5:0,5 savladao Rudar, koji je ostao bez šansi za ostanak u eliti.

Nakon sjutrašnjeg osmog kola biće jasnija situacija u samom vrhu tabele. Posebnu pažnju privlače dueli Elektroprivrede i Mimoze, odnosno Budućnosti i Herceg Novog.

Crnogorac će čekati rezultate ovih duela, a njegov protivnik će biti Mladost. Omladinac se sastaje sa Prosvjetom, a 7. Oktobar će tražiti prvu pobjedu u duelu sa Rudarom.

Partije počinju u 16h, a mogu se pratiti putem sajta Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: