Elektroprivreda sa maksimalnim učinkom odbranila titulu kolo prije kraja

Šahisti nikšićke Elektroprivrede su odbranili titulu prvaka Crne Gore, pošto su kolo prije kraja obezbijedili novu titulu u Premijer ligi Crne Gore u šahu

4493 pregleda 0 komentar(a)
Elektroprivreda je slavila u prvih osam kola, Foto: ŠSCG
Elektroprivreda je slavila u prvih osam kola, Foto: ŠSCG

Šahisti nikšićke Elektroprivrede su odbranili titulu prvaka Crne Gore, pošto su kolo prije kraja obezbijedili novu titulu u Premijer ligi Crne Gore u šahu.

Nikšićani su u osmom kolu savladali Mimozu sa 3,5:2,5. To je njihova osma pobjeda i imaju maksimalan učinak. Pobjedu je donio Denis Kadrić koji je savladao Dušana Lekića na prvoj tabli, dok je preostalih pet duela nakon velike borbe završeno remijima.

Ljubitelje šaha u Crnoj Gori može radovati igra Kadrića, koji je sjajnim partijama u ligi najavio da će biti veliko pojačanje i osvježenje za našu reprezentaciju, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

I rezultat velemajstora Bobana Bogosavljevića je nevjerovatan jer je ostvario 7 poena u 8 odigranih partija. Nikšićani imaju osam bodova više od drugoplasiranog Crnogorca, a u poslednjem kolu se sastaju sa gradskim rivalom, ekipom Mladosti.

U drugom derbiju kola Herceg Novi je savladao Budućnost rezultatom 3,5:2,5. Pobjedu Herceg Novom su donijeli velemajstor Nebojsa Nikčević koji je savladao Blaža Kalezića i Fide majstor Armin Mušović koji je savladao Vladimira Pajkovića. Jedini raspoložen u redovima Budućnosti bio je reprezentativac Andrej Šuković koji je nadigrao Nebojšu Nikolića.

Upravo su Budućnost i Herceg Novi izjednačeni na diobi trećeg mjesta, a broj poena će odrediti ko će biti osvajač bronzane medalje. Budućnost u zadnje kolo ulazi sa pola poena više i ima blagu prednost. Budućnost se sastaje sa Rudarom, a Herceg Novi sa ekipom Prosvjete.

Crnogorac se nalazi na drugom mjestu i ukoliko opravda ulogu favorita protiv ekipe 7. Oktobra, osvojiće srebrnu medalju. Crnogorac je danas sa 5:1 savladao Mladost.

Omladinac je savladao Prosvjetu rezultatom 4:2. Rudar i 7. Oktobar se sele u Prvu ligu, a njihov duel danas okončan je rezultatom 3:3.

Tabela: 1. Elektroptivreda 24. 2. Crnogorac 16. 3-4 Budućnost i Herceg Novi 15. 5-6 Mimoza i Omladinac-Budućnost 13. 7. Mladost 9, 8. Prosvjeta 7, 9. Rudar 2, 10. Prosvjeta 1.

Sjutra je na programu deveto kolo, a partije počinju od 11 sati, a nakon partija biće organizovana svečana ceremonija zatvaranja.

Bonus video: