Marija Vuković priželjkuje finale, prvi cilj je 195 centimetara

Marija će večeras od 20 sati po našem vremenu učestvovati u kvalifikacijama skoka u vis, sa zadatkom da preskoči 195 centimetara, što je sigurna norma za finale

6984 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U američkom gradu Judžinu sinoć je počelo Svjetsko prvenstvo u atletici.

Marija Vuković biće jedina crnogorska predstavnica na najvećoj smotri kraljice igara.

Marija će večeras od 20 sati po našem vremenu učestvovati u kvalifikacijama skoka u vis, sa zadatkom da preskoči 195 centimetara, što je sigurna norma za finale.

Toliko je skočila ove godine (dva centimetra manje od ličnog rekorda), što je deseti rezultat sezone na otvorenom. Ukupnim učinkom nalazi se na devetom mjestu na svijetu po renkingu Svjetske atletske federacije (World Athletics – WA).

U Judžinu su sve najbolje na svjetskoj listi, 32 takmičarke počinju kvalifikacije, mjesta u finalu, koje je u noći između utorka i srijede po našem vremenu, biće za 12 najboljih.

„Nadam se ulasku u finale. Želja je da dam sve od sebe, pa ćemo da vidimo za koliko će to da bude dovoljno. U svakom slučaju, srećna sam što sam ovdje, a sve ćemo vidjeti u subotu“, kazala je Marija Vuković za Sportfem.

U SAD je doputovala prije četiri dana, a na vremensku razliku - Judžin je devet sati iza Crne Gore - još se nije prilagodila.

”Nisam se još naspavala, budim se u šest, ali sve je u redu. Organizacija je sjajna, smještaj i ishrana, uslovi su nevjerovatni”, kaže Marija.

Ubjedljivo najbolji rezultat ove sezone ima Ukrajina Jaroslava Mahučik, jedina koja je preskočila dva metra (2,03)

Njena zemljakinja Irina Gerašenko i Italijanka Elena Valortigara imaju po 198 centimetara, centimetar manje je preskočila Lamara Distin sa Jamajke.

Marija je 195 centimetara skočila u maju na mitingu u Grčkoj, a nedavno je sa 192 centimetra osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama.

Bonus video: