Bivši Šumijev agent: Porodica očito laže u kakvom je stanju

„U početku sam mogao da razumijem situaciju, jer sam uvijek činio sve što sam mogao da Mihael zaštiti svoj privatni život. Ali od tada smo samo slušali laži od njih“, kaže on

8202 pregleda 1 komentar(a)
Veber i Šumaher, Foto: Printscreen
Veber i Šumaher, Foto: Printscreen

Vili Veber, legendarni menadžer Mihaela Šumahera, 80-godišnjak koji uskoro objavljuje knjigu pod nazivom „Benzin u krvi -Mihael Šumaher, pobjednički konj“, kazao je da od Šumijeve skijaške nesreće 2013. živi mučno.

"To je bila veliki bol", kaže on za Gazetu delo Sport.

Ljut je na porodicu Šumaher zbog odnosa prema njemu, nakon bliskih veza koje su trajale godinama.

"Pokušao sam stotine puta da kontaktiram Korinu (Šumaherovu suprugu) i nije mi odgovorila. Zvao sam Žana Toda da pitam da li treba da idem u bolnicu, rekao mi je da sačekam, prerano je. Zvao sam sjutradan i niko se nije javio. Nisam očekivao ovakvo ponašanje“, kaže Veber.

"Držali su me napolju, govoreći mi da je prerano, pa sad je prekasno. Prošlo je devet godina. Možda bi trebalo da kažu kako jeste, a ne da lažu."

„U početku sam mogao da razumijem situaciju, jer sam uvijek činio sve što sam mogao da Mihael zaštiti svoj privatni život. Ali od tada smo samo slušali laži od njih“, kaže on.

Poslije skoro 10 godina strašne nesreće, nema zvanična izjava o njegovom stanju ili posljedicama.

"Godinama nakon nesreće rekao sam sebi da samo brinem o porodici jer nisam mogao da promijenim stvari. Bio mi je kao sin. I danas me boli da pričam o tome", zaključuje on.

Njemački as je nakon udarca u glavu 29. decembra 2013. prebačen helikopterom u bolnicu u Grenoblu, gdje je dva puta operisan. Bio je u komi šest mjeseci, dok se nije probudio u junu 2014.

Od tada je porodica Šumaher odlučila da ćuti do septembra 2021, kada je Netfliks objavio dokumentarac koji je zabilježio njegove uspjehe i nesreću. Neurolog Erih Riderer je 2021. godine još malo proširio informacije Šumaherovog zdravstvenog statusa:

„Mislim da je u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne reaguje. Diše, srce mu kuca, može vjerovatno sjedi i pravi male korake uz pomoć, ali ne više. Mislim da je to krajnje za njega. Ima li šanse da ga vidimo onakvog kakav je bio prije nesreće? Zaista ne mislim tako."

„Naravno da mi nedostaje Mihael svaki dan, ali ne nedostaje samo meni: djeci, porodici, ocu, svima koji su mu bliski. Svima nedostaje, ali on je tu. Na drugačiji način, ali on je ovdje i to nas tjera da nađemo snagu“, ispričala je njegova supruga u dokumentarcu.

Bonus video: