Balša Radulović novi trener iranskog Sepahana

Minule sezone Balša Radulović je vodio prvi tim Budućnost volley-a

4927 pregleda 2 komentar(a)
Balša Radulović, Foto: Privatna arhiva
Balša Radulović, Foto: Privatna arhiva

Doskorašnji trener odbojkaša Budućnosti Balša Radulović trenersku karijeru nastavlja u Iranu. On će od naredne sezone biti na kormilu ekipe Sepahan.

“Radi se o jednom od najvećih sportskih društava u Iranu, koji ima ozbiljne rezultate u svim sportskim sekcijama. Činjenica da su prethodnu sezonu, kada je u pitanju ligaški dio, završili na prvom mjestu dovoljno govori o kakvom klubu je riječ. Želja rukovodstva kluba je da se u narednoj sezoni afirmiše što veći broj mladih igrača koji su ponikli u Sepahanu, kako bi narednih sezona ponovo imali reprezentativce, kao i kvalitetne igrače u Super ligi”, kazao je Radulović, prenosi sajt odbojka.me.

“S obzirom da sam navikao na rad sa mlađim igračima i da u istom uživam, prihvatio sam ponudu i moram istaći da se po prvim danima dolaska nisam pokajao. Doček koji sam imao na aerodromu u tri sata posle ponoći govori o veličini kluba i poštovanju koje iskazuju na svakom koraku. Na meni je da to vratim kroz ozbiljan i posvećen rad, a vjerujem da samim tim ni dobri rezultati neće izostati”, dodaje novi trener Sepahana.

Minule sezone Balša Radulović je vodio prvi tim Budućnost volley-a. Seniorski tim Budućnosti vodio je od 2017. godine, a u međuvremenu je bio trener i ekipe Al Etifak iz Saudijske Arabije.

“Veliko hvala čelnim ljudima OK “Budućnost Volley” koji su mi dali odriješene ruke i podršku pri promjeni sredine, iako sam ugovorom bio vezan naredne dvije sezone. Ostaje žal što ni u drugom “mandatu” na mjestu trenera svog voljenog kluba nismo uspjeli doći do trofeja, ali doći će red i na to jednog dana. Nikad zbogom ne mogu reći Budućnosti, samo doviđenja i veliko hvala na svemu, uz njih sam svim srcem!”

Balša Radulović
foto: Privatna arhiva

Radulović je bio selektor muške mlađe seniorske odbojkaške reprezetnacije Crne Gore, koja se nedavno vratila sa U22 Evropskog prvenstva u Tarnovu, nakon što su izborili istorijski plasman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Veliko hvala i ljudima koji su na čelu Odbojkaškog saaveza Crne Gore, koji su imali razumijevanja za moj novi angažman, jer sam trebao biti dio seniorske reprezentacije u stručnom štabu selektora Ivana Joksimovića, koji mi je dao punu podršku u mom novom angažmanu, imao je razumijevanja za moje odsustvo sa priprema i samih kvalifikacija i još jednom veliko hvala svima na tome. Pratiću rezultate i kompletne kvalifikacije naše seniorske reprezentacije, vjerujem da imamo kvalitet da izborimo još jedno Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo iduće godine zajedno biti učesnici trećeg uzastopnog prvenstva kad su u pitanju seniori”, zaključio je Balša Radulović.

Bonus video: